Juss:

GIKK ETTER LEDELSEN: Agder lagmannsrett konkluderer med at ledelsen i et konkursrammet entreprenørfirma må stå personlig ansvarlig for milliontapet som leverandørene er påført. 
(Ill. foto)
GIKK ETTER LEDELSEN: Agder lagmannsrett konkluderer med at ledelsen i et konkursrammet entreprenørfirma må stå personlig ansvarlig for milliontapet som leverandørene er påført. (Ill. foto)

Styremedlemmer og daglig leder må blø etter entreprenørkonkurs (+)

En fersk lagmannsrettsavgjørelse viser hvor langt det personlige erstatningsansvaret kan rekke for styreformann, styremedlem og daglig leder i et aksjeselskap.

Publisert

Agder lagmannsrett har nylig avsagt en dom som tar for seg spørsmålet om personlig erstatningsansvar for styreformann, styremedlem og daglig leder i et aksjeselskap, for økonomisk tap som to kreditorer mener å ha lidt - på grunn av unnlatt varsel om at aksjeselskapet var insolvent.

Saken har sitt opphav i entreprenørselskapet Uppstad Transport og Anlegg AS i Valle i Setesdal, som ble stiftet i 2002. I 2017 slo selskapet seg konkurs.

Blant kreditorene som meldte krav i boet og ikke fikk noen dekning, var Landskapsentreprenørene AS og Knut Hovet Installasjonar AS. Kravet fra Landskapsentreprenørene var på 1.786.096 kroner inkl. mva. og gjaldt byggeprosjektet «Miljøgaten Evje Sentrum» og «Torget», som pågikk i 2015 og 2016. I korte trekk gikk prosjektet ut på å bygge fortau langs hele østsiden av sentrumsgaten, og gang- og sykkelvei langt vestsiden.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.