Aktuelt:

STORT: Andreas Eskelund ser frem til å få enda flere studentboliger.

SiOs største boligprosjekt på lang tid

Nå skal det bygges 503 leiligheter fordelt på sju blokker.

Publisert Sist oppdatert

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har signert kontrakt med entreprenør Ove om det tredje byggetrinnet av fire i fornyelsen og utvidelsen av Kringsjå studentby. Dette er det største boligprosjektet i SiO i nyere tid.

De 503 leilighetene skal bestå av 95 familie- og 408 ett-romsleiligheter, totalt 27.000 kvadratmeter ifølge en pressemelding.

- Dette vil være SiOs største pågående boligprosjekt. Med dette vil vi fortsette å utvikle Kringsjå til Norges største og beste studentby, sier administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO.

Totalentreprisen som er signert med entreprenøren lyder på 725 millioner kroner.

I tillegg til boligene er det planlagt å legge om veien ned til studentbyen, legge om gang- og sykkelvei, samt bygge en parkeringsgarasje under den ene blokka. Byggestarten går vinteren 2022 og de første boligene skal være innflytningsklare mot slutten av 2023. Hele prosjektet er ferdigstilt i 2025.

Vekt på sosiale møteplasser

I 2018 åpnet daværende utdanningsminister Oslos grønneste studentboliger i det første byggetrinnet. I årene etterpå har SiO bygget to byggetrinn som FutureBuilt prosjekter, bygget om uteplassene på Kringsjå for å legge til rette for møteplasser ute og etablert flere nye møteplasser innendørs. I

- Kringsjå er et grønt og sosialt samfunn der studentene like gjerne kan møtes ute som inne. Planprosessene har gitt oss muligheten til å bygge boliger og legge til rette for at studentene får et hjem og et godt og trygt samfunn rundt seg, påpeker Eskelund.

Prosjektet er tegnet av LMR arkitektur.

Powered by Labrador CMS