STØTTE: Dette er ett av prosjektene som penger i det nye tilskuddet.

Gir millioner til 818 studentboliger i Oslo og Lillestrøm

Over halvparten av tilskuddet går til en enkelt studentby. 

Publisert Sist oppdatert

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Den har nå fått tilsagn om 324 millioner fra regjeringen til byggingen av totalt 818 studentboliger i Sognsveien 102 og Gjerdrumsvei 10 i Oslo, og i Nesgata 6 i Lillestrøm.

— Dette bidrar til at vi kan bygge flere studentboliger i og rundt Oslo, sier  administrerende direktør Andreas Eskelun i en pressemelding.

Mest til Nordberg

Det er stor etterspørsel etter studentboliger i Osloområdet, og i fjor sto flere enn 7.000 studenter på venteliste til studiestart. Over halvparten av tilskuddet til SiO går til Nordberg Studentby i Sognsveien 102.

Der blir det 417 ett-roms, 9 to-roms og 9 fellesskapsløsninger med 4 hybler hver. Byggingen starter våren 2024 og er estimert ferdigstilt høsten 2026.

– Det betyr ekstra mye at vi i år har fått tilskuddene vi søkte om til Lillestrøm Studentby. Dette er boliger vi har bygget uten tilskudd fordi kostnadsrammen opprinnelig var for lav. Nå kan vi redusere husleien for nåværende og fremtidige beboere, påpeker Eskelund.

I tillegg fikk SiO tilskudd til 26 studentboliger på Nydalen Studentby og én studentbolig i  Vestgrensa Studentby

Powered by Labrador CMS