OPPGRADERING: Disse byggene skal erstatte gamle boliger.

Bygger studentboliger i Oslo for over en halv milliard

Prosjektet får 462 leiligheter fordelt på 18.000 kvadratmeter.

Publisert

Studentsamskipnaden SiO har rundt 9.000 studentboliger. Som en del av videreutviklingen av Nordberg Studentby, skal fem eksisterende, eldre bygg i Sognsveien rives og erstattes med tre nye. De nye byggene er totalt på 18.000 kvadratmeter og rommer 462 leiligheter. Det er Skanska som skal bygge disse ifølge en pressemelding - kontrakten har en verdi på 513 millioner kroner før moms.

Meldingen sier ikke hvor mange leiligheter som skal rives for å få plass til de nye. Byggingen starter i første kvartal 2024 og prosjektet skal etter planen overleveres i andre kvartal 2026.

– Gjennom dette prosjektet bidrar vi til å gjøre boligsituasjonen bedre for studenter i Oslo, og dermed treffer det rett i kjernen av visjonen vår om å bygge for et bedre samfunn, sier Tor Arne Midtskogen som konserndirektør med ansvar for Skanskas byggevirksomhet i Norge.

Betongen som brukes skal holde minimum lavkarbonklasse B og armeringsstålet skal bestå av 100 prosent resirkulerte materialer. Det totale energiforbruket til de nye byggene skal ligge 20 prosent under kravene i TEK17. Prosjektet har også fokus på avfallsminimering gjennom hele byggeperioden og skal gjennomføres med maks 20 kg avfall per kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS