Aktuelt:

SOLGT: Nå får dette hotellet nye eiere.

Stordalen selger til Ringnes

Hotel Christiania Teater i Stortingsgata i Oslo skal pusses opp for flerfoldige millioner når Eiendomsspar overtar eierskapet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette bygget passer perfekt inn i vår portefølje. Det har en fantastisk beliggenhet og kvalitetsprodukter i både hotell og restaurant. Når vi nå også blåser nytt liv i den historiske scenen vil huset fortsette sin historiske tradisjon med å være et sted for opplevelser, sier administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar i en pressemelding.

Selskapet overtar eierskapet av og starter planleggingen av en fornyelse av bygget som huser Hotel Christiania Teater samt restauranten Teatro. Ny historie skrives når bygget mange kjenner som Filmteateret skal få en solid oppgradering drøyt hundre år etter at det først ønsket velkommen til Opera Comique i 1918.

Hotelldriften fortsetter under Nordic Hotels & Resorts.

- Vi har et langt og godt samarbeid med Eiendomsspar. Med dem som gårdeier, har vi en solid partner for et av de mest unike hotellene i Norge, sier Petter A. Stordalen.

Nye scenesamarbeid

Den intime teatersalen rommer over 400 personer. Her vil produksjonsselskapene Starworks og Over Norge fremover sørge for nytt liv med nye stjerner der hvor Kirsten Flagstad i sin tid opptrådte i Norges første permanente operakompani.

Bygningen i nordisk nyrenessansestil er tegnet av arkitekt Henry Fearnley Coll i samarbeid med den danske arkitekten Hack Kampmann. Etter at okkupasjonsmakten etablerte propagandateater i bygget fra 1941-45, har Det norske teatret, Filmteatret og Christiania Teater suksessivt holdt til i Stortingsgata 16, før det i 2010 ble omgjort til hotell.

Om Hotel Christiania Teater:

102 rom og suiter Teater- og eventsal med kapasitet till 400+ personer.

Restaurant Teatro, chambre séparée og vinbar.

Rådgivere for Eiendomsspar har vært Advokatfirmaet Thommessen og Pangea Property Partners. Ro Sommernes Advokatfirma har bistått Strawberry Fields.

Powered by Labrador CMS