SATSER: Petter Stordalen var i Malmö sist uke for å innvie sitt nyeste hotell, The Mill.
SATSER: Petter Stordalen var i Malmö sist uke for å innvie sitt nyeste hotell, The Mill.

Stordalen satser milliarder i Sverige og Danmark

Gjestene begynte å sjekke inn allerede i januar, men først i forrige uke dro Petter Stordalen til Sverige for å innvie det totalrenoverte hotellet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er glade for å ha etablert et nytt hotell i hjertet av byen. Malmö er en veldig interessant by som har gått fra å være en arbeiderby til å bli en skandinavisk storby for innovasjon og kultur, sier Petter Stordalen i en pressemelding.

Hotellet har 13 etasjer og 224 rom, restaurant, bar, mingleområder, treningsstudio og konferanserom, men at hotellmarkedet i Malmö har vært tøft de siste årene bekymrer ikke kjeden.

– Så langt har nesten 5.000 gjester bodd på hotellet, noe som er en fantastisk start, sier hotelldirektør Burim Sumiq i en pressemelding om hotellet som før het Quality Hotel Konserthuset.

I dag har Stordalen fem hoteller i Malmö alene og totalt 14 hoteller i Öresundsregionen, men allerede neste år må han ta turen sørover tre ganger for å åpne enda flere.

– Denne regionen er en av Europas mest ekspansive, og vi er ikke ferdige her ennå, sier Petter Stordalen.

Clarion Hotel Sea U i Helsingborg får 250 hotellrom og en kongressal for 1.200 personer, men det er Villa Copenhagen som tar kaka i den danske satsingen når kjeden nå bygger om det gamle posthuset.

– Å endre en bygning på 30.000 kvadratmeter fra 1912 er ingen enkel oppgave, men arkitekter og designere har jobbet med å gjøre den om til et moderne samlingssted midt i smørøyet av kultur, mat, forretning og shopping, påpeker Petter Stordalen.

Han har sagt til Berlinske Tidende at dette prosjektet koster ham rundt to milliarder kroner, men påpeker at penger ikke er hovedmotivet med den store satsingen.

– Du må huske at vi ikke er et børsnotert selskap. Vi kan investere fra en veldig lang tidshorisont. For eksempel, hvor andre selskaper sier at det må være en avkastning på rundt 15 prosent av egenkapitalen, sier jeg bare: Kanskje jeg kan akseptere en avkastning på fire til fem prosent. Kanskje tre prosent. Jeg gjør dette fordi jeg har en ambisjon å skape noe som skiller seg ut, sier Petter Stordalen.

I 2017 tok Nordic Choice over flyplasshotellet Hilton Copenhagen, og døpte det Clarion Hotel Copenhagen Airport. I tillegg til å pusse opp dette med 382 rom, startet byggingen av et nytt hotell der med 500 rom og et 3000 kvadratmeter stort konferansesenter. Denne satsingen koster nærmere en milliard kroner.

– Kastrup har i mange år hatt et behov for oppgradering av hotelltilbudet. Vi skal utvikle og løfte det eksisterende hotellet til å bli et førsteklasses hotell. Det nye hotellet blir tilknyttet kjeden og dermed kommer vi til å drive to hoteller som henvender seg til hver sin kundegruppe. På den måten sikrer vi både et bedre og bredere hotelltilbud på flyplassen, sier Stordalen.

Men alt er ikke rosenrødt i Stordalens danske satsing, for ifølge den danske avisen Børsen har Stordalen de siste fire årene tapt 200 millioner kroner på sine danske investeringer.

Se Petter Stodalen snakke engasjert om det nye hotellet han skal bygge på Sommerrogata 1. Det skal bli et hotell som Norden aldri har sett før:

Powered by Labrador CMS