Utvikling:

SATSER: Dette leilighetsprosjektet på Turufjell utvikles i samarbeid mellom Fredensborg Fritid og Olav Thon-gruppen.

Stor interesse for Turufjell-satsing

I samarbeid med Olav Thon-gruppen, har Fredensborg Fritid solgt nær 400 tomter på Turufjell, og vil i andre kvartal starte byggingen av Turufjells første leilighetsprosjekt.

Publisert

- Vi satser i et tøft marked og vi er positivt overrasket over interessen. Vi har allerede solgt de første leilighetene i Høgsetra Horisont og vi får gode tilbakemeldinger på prosjektet, sier Martine Vee, daglig leder i Turufjell AS.

Prisene i prosjektet varierer fra 4,9 til 7,9 millioner kroner.

- Det er ingen tvil om det lønner seg å være tidlig ute. Både fordi et mer utfordrende marked gjør prisene gunstige, men ikke minst fordi dette er de første tilgjengelige enhetene i prosjektet, sier Vee.

En av de som har alt har sikret seg en hyttetomt på Turufjell, er det tidligere skiskytteresset Emil Hegle Svendsen. Han begynte i Fredensborg Fritid som prosjektleder for Turufjell for nærmere tre år siden, og har jobbet med Turufjell siden.

- Dette er et utrolig spennende prosjekt på solsiden av Flå og ligger kun to timers biltur fra Oslo. Turufjell er en «ny» fjelldestinasjon og dette gir oss muligheten til å optimalisere utviklingen av attraksjoner, infrastruktur og næring, sier Hegle Svendsen.

Siden områdeplanen ble vedtatt i kommunen i 2017, er nær 400 tomter solgt og 200 hytter er bygget.

- Dette er utvilsomt en god mulighet for de som ønsker seg en fritidsbolig nær det sentrale Østlandsområdet og med fantastiske aktivitetstilbud og attraksjoner rett utenfor hyttedøra. Høgsetra Horisont har gjennomgående høy standard og ligger på toppen av fjellet rett ved alpinbakkene. Leilighetene har fantastiske solforhold og utsikt og er tegnet av Einar Jarmund, en av Norges fremste arkitekter på fritidsboliger, sier Hegle Svendsen.

Turufjell AS forventer at første byggetrinn ferdigstilles vinteren 2024/2025. Prosjektet skal inneholde 38 leiligheter. Byggherre er Turufjell AS, hvor eierskapet er likt delt mellom Fredensborg Fritid og Olav Thon-gruppen.

Arkitekt er Einar Jarmund & Co, mens Tinde er valgt som entreprenør.

Powered by Labrador CMS