JOBBSKIFTE: Imane Laagar gleder seg blant annet til å skape identitet og særpreg for Økern sentrum, og å gjøre området til en attraktiv kultur- og opplevelsesscene.
JOBBSKIFTE: Imane Laagar gleder seg blant annet til å skape identitet og særpreg for Økern sentrum, og å gjøre området til en attraktiv kultur- og opplevelsesscene.

Ny prosjektutvikler for Økern Sentrum

Imane Laagar går fra Skanska Eiendomsutvikling, der hun jobbet med investeringer i nye boligprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har jobbet med et veldig spennende fagområde i Skanska, som innebar både forståelse av kommuneplaner, reguleringsprosesser, byggekostander og markedet. Men da jeg fikk tilbudet om å begynne som prosjektutvikler for Økern Sentrum, var det lett å si ja, ettersom jeg får jobbe med et av Europas største byutviklingsprosjekter – Hovinbyen. Økern sentrum skal bli den nye hovedstaden øst i Oslo. Det er en unik mulighet som ikke dukker opp så ofte, sier Laagar.

Arbeidsoppgavene vil ha en bred tilnærming til utvikling, med fokus på regulering, analyse og kommersielle strategier. Hun vil også ha ansvaret for å implementere BREEAM C-sertifiseringen i hele prosjektet.

– Et av de mest spennende målene vi har er å bli det første byutviklingsprosjektet i Norge med BREEAM Communities Excellent sertifisering, sier hun og fremhever at hun også gleder seg til å samarbeide med kunst- og kulturaktører.

– Ved å inkludere dem tidlig i utviklingsprosessen bidrar det til å skape identitet og særpreg for Økern, og å gjøre området til en attraktiv kultur- og opplevelsesscene. Vi har allerede hatt gleden av å samarbeide med anerkjente kunst- og kulturinstitusjoner som blant annet Nationaltheatret, som nylig satte opp den populære forestillingen «Døden på Oslo S» her, forsetter hun.

Laagar gleder seg til å ta fatt på oppgavene, å jobbe sammen med et dyktig team og se den nye «hovedstaden» i øst bli til et bærekraftig, levende og attraktivt bysentrum.

Energisk

– Imane har den «driven» vi har sett etter og bringer med seg et godt øye for kommersiell utvikling. Vi er et lite team som jobber med prosjektet og da er det viktig at vi alle kan jobbe med ulike utfordringer i et så stort og komplekst byutviklingsprosjekt som dette er, sier Thomas Holth, prosjektdirektør Økern Sentrum ANS.

Laagar har bachelor i HR & Mangement, toåring spesialisering i eiendomsjuss og finans, og en erfaringsbasert master i eiendomsutvikling fra NTNU. Utover å ha jobbet som senior investeringsrådgiver Skanska Eiendomsutvikling, har hun vært trainee i akkvisisjonsavdelingen til Selvaag Bolig og investeringsrådgiver i Profier.

Nytt bysentrum

– Vi satser på at Økern sentrum blir ferdigregulert i løpet av 2024 med cirka 100.000 kvadratmeter næring, kulturelle tilbud, handelsmuligheter og omtrent 1.300 boliger. Vi har som mål å skape et livlig bysentrum som inkluderer grøntarealer, gjenåpning av bekker, innbydende torg og møteplasser og et bredt utvalg av handel, næringsvirksomhet, kulturelle aktiviteter og opplevelser, forteller Laagar, som allerede er godt i gang i sin nye stilling.

Økern Sentrum ANS eies 50/50 av Steen og Strøm og Storebrand

Powered by Labrador CMS