Bolig:

TREMANNSBOLIG: Spetalen skal oppføre en tremannsbolig med underjordisk garasje.

Spetalen fikk stoppordre på Bygdøy: Frykter for Kon-Tiki Museet

Plan- og bygningsetaten ga rammetillatelse til luksusprosjektet etter at svømmebassenget ble droppet. Nå har Kon-Tiki Museet sendt bekymringsmelding på grunn av sprengningsarbeidene.

Publisert

I februar fikk Øystein Stray Spetalen-selskapet Bygdøynesveien 33-37 AS rammetillatelse til å oppføre en tremannsbolig med underjordisk garasje. Opprinnelig omfattet søknaden også et svømmebasseng, men dette ble tatt ut av prosjektet etter en uttalelse fra Byantikvaren om at bassenget ikke var i overenstemmelse med intensjonen med reguleringen.

DROPPET BASSENGET: Etter en uttalelse fra Byantikvaren ble svømmebassenget tatt ut av prosjektet.

Siden har arbeidet på eiendommen kommet i gang, men nå har Plan- og bygningsetaten (PBE) sendt ut en stoppordre fordi kommunen er usikker på om sikkerheten er tilstrekkelig ivaretatt. Dermed må for alle former for grunnarbeider på eiendommen opphøre.

Etaten vedtar samtidig en tvangsmulkt på 100.000 kroner, som vil forfalle dersom arbeidet ikke blir stanset.

SKJØRE GJENSTANDER: – Museet inneholder flere skjøre museumsgjenstander, fremgår det av bekymringsmeldingen.

Bakgrunnen er bekymringsmelding fra Kon-Tiki Museet, som rapporterer om store rystelser i bygningsmassen ved sprengning.

– Det er såpass store rystelser / vibrasjoner at både gjester og ansatte blir redde. Flere har fortalt at det kjennes ut som om det er jordskjelv. Videre må det nevnes at museet inneholder flere skjøre museumsgjenstander, skriver Magnus Brandsæter, driftssjef ved Kon-Tiki museet, i en e-post til PBE.

Ansatte ved museet har funnet flere sprekker i betongstrukturen, «som vi ikke kan bevise stammer fra sprengningene», men Brandsæter påpeker at de har tatt bilder for å se om sprekkene utvikler seg ved videre sprengning.

Det har ikke lykkes Estate Nyheter å få kommentarer fra Espen Lundaas i Spetalen-selskapet Ferncliff. Han er oppgitt som kontaktperson i byggesaken hos PBE.

Powered by Labrador CMS