Aktuelt:

PERLE: Lågøya ligger sentralt i Indre Oslofjord.

Solgte øy for 130 millioner kroner

Circle K har til nå brukt øya i Indre Oslofjord som feriested for sine ansatte.

Publisert

Sparebankstiftelsen DNB kjøper Lågøya i Oslofjorden, og gjør den tilgjengelig for alle gjennom et samarbeid mellom DNT og Oslofjordens Friluftsråd.

- Vi er så stolte og glade for å ha vært med på å kjempe for å sikre Lågøya. Vårt mål er å åpne øya for alle som ønsker å ta fjorden i bruk for friluftsliv og som rekreasjonsområde, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og omegn i en pressemelding.

Ifølge Aftenposten var salgssummen 130 millioner kroner. Overtakelse er planlagt cirka 1. juli.

Lågøya ligger sentralt i Indre Oslofjord, rett vest for Fagerstrand på Nesodden, og eies av Circle K som har brukt den som feriested for ansatte. På øya er det 21 enkle hytter uten innlagt vann eller strøm. Planen var opprinnelig å selge hyttene hver for seg i markedet, noe som ville gjort øya vanskelig tilgjengelig for allmennheten.

Fremsynt

Det er mange år mellom hver gang så store områder kommer for salg.

- Å kunne sikre en hel øy for befolkningen langs Oslofjorden er en unik mulighet. Ved å kjøpe øya og la DNT og OF i fellesskap forvalte den, er vi trygge på at den vil være tilgjengelig for mangfoldig bruk i generasjoner fremover, sier administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB.

De to organisasjonene vil utvikle øya til et sted for friluftslivet og ferieopphold for alle typer brukere, med gjestehavn for småbåter og ilandstigningsmuligheter for padlere. I tillegg går det rutebåt dit om sommeren.

- Vi i OF har i snart 100 år arbeidet mot nedbygging og privatisering av strandlinjen. Her vil vi gi fremtidige generasjoner mulighet til å glede seg over de unike naturverdiene Oslofjorden kan by på, påpeker direktør Espen Søilen.

Intakt natur

Lågøya har, på tross av alle hyttene, blitt skånsomt behandlet siden den ble kjøpt opp som ferieøy for ansatte for over hundre år siden. Den har en rik natur og viktige biotoper for mange arter, som vil bli tatt vare på for fremtiden.

- Vi er meget godt fornøyde med at øya nå åpnes og tilrettelegges for allmenheten. Circle K er en betydelig eiendomsbesitter i Norge, og vi har i flere år jobbet med å selge eiendommer utenfor vår kjernevirksomhet. Lågøya er en av flere meget verdifulle eiendommer som selskapet ønsker å realisere i det åpne markedet, sier eiendomsdirektør Magnus Berger.

Øya er bilfri, over 900 meter lang i retning nord-sør og dekker om lag 118 mål.

Powered by Labrador CMS