Bolig:

SELGER GODT: Andreas Martinussen opplever godt boligsalg selv om markedet er urolig.
SELGER GODT: Andreas Martinussen opplever godt boligsalg selv om markedet er urolig.

Solgte boliger for 823 mill i Q3

Selskapet opplever sterk økning av boliger i produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Godt boligsalg resulterte i 3.151 boliger i produksjon for Nordr ved utgangen av 3. kvartal. I samme periode solgte selskapet boliger til en verdi av 823 millioner NOK (524 millioner netto) ifølge en pressemelding.

Selskapet solgte 155 boliger (103 netto) i perioden, hvorav 120 (73) i Norge og 35 i Sverige (30 netto). Totalt ble det solgt for 676 millioner i Norge (404 netto), mot 155 millioner norske kroner i Sverige (127 millioner netto).

Hittil i år har de solgt 761 boliger (538 netto) for 4.2 milliarder (2,9 milliarder netto).

Stabilt i Norge, ustabilt i Sverige

- Den norske virksomheten fortsetter med et stabilt salg, mens vi ser større svingninger i Sverige. Der har vi hatt flere utsatte salgsstarter som følge av lengre reguleringsprosesser og for høye entrepriseforventinger fra entreprenørene, sier konsernsjef Andreas Martinussen.

Han tillegger at Nordr står sterkt rustet til å håndtere den perioden med markedsuro som vi står i, og de planlagte salgs- og byggestarter vi har planlagt for resten av året ligger fast.

- Vi er ser at våre kunder opplever at kjøpekraften svekkes av stigende renter og inflasjon, men samtidig opplever vi at det finnes en underliggende etterspørsel etter boliger med attraktiv beliggenhet. Vi er en langsiktig aktør med høy salgsgrad, gode prosjekter og god likviditet, så vi jobber trygt videre med å utvikle nye prosjekter, påpeker han.

Av de 3.151 boligene i produksjon var ved utgangen av kvartalet (2.717 i samme periode i 2021) er Nordrs andel 2.529. Selskapet byggestartet 416 (304 netto) boliger i perioden og salgsgraden for boliger i produksjon var 81 prosent.

Powered by Labrador CMS