Bolig:

SUKSESS: Dette boligprosjektet har solgt bra fra første dag.
SUKSESS: Dette boligprosjektet har solgt bra fra første dag.

Solgte for 423 millioner på salgsstart i Kristiansand

68 leiligheter var resultatet etter salgsstarten for fjerde byggetrinn. To dager etter er det solgt 74 leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Sven Erik Knoph i Kanalbyen Eiendom kunne knapt drømt om et bedre salg.

- Jeg må være oppriktig og si at vi var spent på markedet. Vi har hatt et håp om å nå de 40 prosentene vi trengte for å gå i gang med byggingen, når vi nå er oppe i nesten 70 prosent er vi kjempefornøyde, sier han.

Kanalbyen i Kristiansand har blitt godt mottatt i markedet fra starten i 2016. På salgsstart for første byggetrinn ble det solgt 80 av 126 leiligheter. I de tre første byggetrinnene er det solgt 298 av 300 enheter.

Høyderekord

- De tre søstre, som dette byggetrinnet kalles, setter også ny høyderekord for boligbygg i Kristiansand. Blokkene på 13, 14 og 15 etasjer rommer henholdsvis 35, 40 og 31 leiligheter hver, til sammen 106 enheter. Salget fordeler seg godt på de tre byggene, påpeker Knoph.

Snittprisen i fjerde byggetrinn er 79.000 kroner per kvadratmeter. I første byggetrinn var snittprisen 62.000 kroner. Leilighetsprisene i fjerde byggetrinn varierer fra 2,15 – 21 millioner.

Den dyreste toppleiligheten til 21 millioner ble solgt. Også den nest dyreste forsvant, med prislapp 19,75 millioner.

Kanalbyen Eiendom eies med 50 prosent av Kristiansand Havn, 40 prosent av J B Ugland Eiendom og 10 prosent av Vedal Utvikling.

Ny bydel

- Vi har fra starten jobbet tett og godt sammen. Fra reguleringsplanen ble satt i gang har vi hatt som mål at Kanalbyen skal bli et nabolag for mennesker i alle livsfaser. Vi utvikler en ny bydel med leiligheter med varierte planløsninger, størrelse og pris, variert arkitektur og gode uterom. Alt dette er viktig for å skape det gode bomiljøet, poengterer Knoph.

Han sier også at bærekraft får mer og mer fokus.

- Det fjerde byggetrinnet skal BREEAM-sertifiseres. I tillegg jobber vi med å tilrettelegge for ulike deleordninger. Heime-appen er introdusert, den gir mulighet for mange funksjoner for beboerne knyttet til boligen deres, kommunikasjon mellom styret i sameiet og beboerne, og aktiviteter for alle beboerne, sier han.

For utviklerne handler det nå om å ferdigstille tredje byggetrinn med innflytting i mai 2023, samt å starte forberedelsene for fjerde byggetrinn.

- Når tredje byggetrinn nå blir ferdig, har vi ferdigstilt Holmen. Sammen med det ferdigstilles også kanalen gjennom området. Vi som jobber i prosjektet og eierne er veldig fornøyd med hvordan markedet har tatt imot prosjektet, slutter daglig leder Sven Erik Knoph.

Powered by Labrador CMS