SENTRALT: Boligprosjektet ligger mellom Griniveien og T-banen på Røa.

Knapt noen bygger boliger om dagen, men Skanska trår til på Røa 

Byggestarten på prosjektet til 322 millioner kroner går rett over nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Konserndirektør Pål Aglen har merket seg at det er noe større optimisme til bruktboligprisene neste år og at flere økonomer tror på rentenedgang til sommeren. Likevel er det ikke det som er avgjørende for Skanska sin beslutning om å starte byggingen av de fire blokkene i Røa X, ifølge en pressemelding.

18 av de 56 leilighetene i prosjektet er solgt, og de som er igjen koster mellom 5,9 og 50,2 millioner kroner. Disse går fra 41 til 204 kvadratmeter. Den dyreste er ikke solgt og det er dessuten flere igjen til godt over 20 millioner kroner. 

Aglen er imidlertid trygg på at prosjektet ved Røakrysset midt i Røa sentrum er utsolgt ved ferdigstillelse sommeren 2026.

– Det store underliggende behovet for nye leiligheter i Oslo vil ikke forsvinne selv om etterspørselen etter nye boliger har falt betydelig. Dette er ett av få prosjekter som vil ha byggestart tidlig i 2024, sier han og fortsetter:

– Vi har valgt å bruke vår finansielle styrke til å starte byggingen fordi det er bra for lokalsamfunnet på Røa, for byen og fordi det er et godt prosjekt. Planen for utvikling av denne delen av Oslo er 20 år gammel. Vi åpner opp, skaper et hyggelig byrom og fjerner den store muren mot gateplan, påpeker han.

Aglen beskriver seg selv som betinget optimist, på tross av en usikker geopolitisk situasjon. Han vektlegger heller utviklingen på de lange rentene og har merket seg analysene om at det kan gå mot reallønnsvekst for folk flest neste år.

Powered by Labrador CMS