Bolig:

BEARBEIDET: Skanska Eiendomsutvikling har bearbeidet prosjektet i flere omganger for å imøtekomme blant annet Byantikvaren og innspill fra andre.

Måtte gå veien om Bystyret, men nå har Skanska fått rammetillatelse

Skanska Eiendomsutvikling skal oppføre 56 leiligheter og noe næringsareal på Røa i Oslo vest.

Publisert

I november 2020 søkte Lund+Slaatto arkitekter – på vegne av Skanska Eiendomsutvikling AS – om rammetillatelse for oppføring av nybygg for bolig- og forretningsformål med tilhørende uteoppholdsarealer på balkonger / terrasser og på terreng / gårdsrom. Tiltaket omfatter også flytting av eksisterende bygg (Vækerøveien 201), som relokaliseres internt.

Dette skulle imidlertid bli en lengre søknadsprosess enn hva utbyggeren hadde sett for seg. I januar i år fikk Skanska Eiendomsutvikling avslag på søknaden. Ifølge Plan- og bygningsetaten (PBE) tilfredsstilte ikke forslaget plan- og bygningslovens bestemmelser «fordi det er i strid med § reguleringsplanens § 15 vedr. tillate byggehøyder for bygg B og bygg C, og dispensasjon ikke kan gis».

Skanska Eiendomsutvikling valgte å ta saken videre til politisk behandling, og fikk medhold.

- Lund+Slaatto arkitekter har tegnet et flott prosjekt, og vi gleder oss til å realisere dette. Det har vært en lang prosess frem til rammetillatelse, og vi er først og fremst veldig glade for at det nå er på plass. At saken til slutt måtte få en politisk behandling på Rådhuset, gjør at utbyggingsforslaget vårt nå har fått en forankring som en ønsket del av byutviklingen. Det er gledelig, sier Helen Gåsvik, regiondirektør for Oslo Vest i Skanska Eiendomsutvikling.

Hun påpeker at det har vært et stort engasjement rundt prosjektet med mange innspill til byggesaken, og som nå har landet i forbindelse med rammetillatelsen.

- Vi har bearbeidet prosjektet i flere omganger for å imøtekomme blant annet Byantikvaren og innspill fra andre, og hele prosessen har totalt krevd mer tid og ressurser enn hva vi vanligvis erfarer i en byggesaksbehandling, sier Gåsvik.

Skanska Eiendomsutvikling har nå gjenopptatt arbeidet med salgsforberedelser, og håper å kunne legge boligene ut for salg i første kvartal 2023. Prosjektet består av 56 leiligheter og noe næringsareal på bakkeplan.

Powered by Labrador CMS