Bolig:

BLOKKER: Snart bli jordet hjemmeadressen til mange hundre mennesker.

Skal bygge mange blokker på Orderudjordet

Og de kommer til å romme noen hundre leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

For to år siden begynte Tag arkitekter å detaljregulere boligutviklingen til Bakke Leiligheter på Orderudjordet i dagens Lillestrøm kommune. Nå foreligger detaljreguleringsplanen som viser 10 blokker på fire til seks etasjer med totalt ca. 319 leiligheter over en parkeringskjeller.

- Planområdet på 46 mål ligger rett ved Sørumsand Næringspark og omtrent 600 meter fra Sørumsand stasjon. Det som er regulert til boligbebyggelse er på ca. 26 mål. Områdeplanen tillater mellom tre og åtte etasjer, men forslaget er redusert til maksimalt seks, skriver plankonsulenten blant annet.

Utviklernes byggetakt forholder seg til kommuneplanens målsetning om to prosent årlig vekst. Det betyr dermed tre byggetrinn med henholdsvis ca. 50, ca. 150 og ca. 11 leiligheter til alt står ferdig i 2027.

Dette prosjektet får ingen næringsarealer.

Fra industri til bolig

- Planen legger opp til et kompakt boligområde med sentrumsnær beliggenhet. Bygningene skal varierer fra fire til seks etasjer og trappes ned for å gi variasjon og. Utbyggingen vil forsterke Sørumsand sentrum og skape mer urbant preg. Det industrielle preget i sentrum vil etter hvert bli erstattet med mer bolig- og næringspreg, påpeker Tag.

Arealstrategien i Lillestrøm kommune angir at 70 prosent av bolig- og arbeidsplassveksten skal styres til det prioriterte byvekstområdet Strømmen, Lillestrøm by og Kjeller. 20 prosent av veksten skal skje i tettstedene Sørumsand, Fetsund, Frogner og Skedsmokorset.

Av disse skal Sørumsand ha høyest prosentvis vekst. Tettstedet er preget av eldre trehusbebyggelse, men både har gjennomgått og kommer til å gjennomgå solid boligvekst. For eksempel er Fossumjordet, sørøst for Orderudjordet, under ombygging til boliger, minimum 409 boenheter i form av rekkehus og blokker.

Powered by Labrador CMS