– Forskningsparken Tromsø har vært et langsiktig utviklingsløp, sier Jan Morten Ertsaas i Siva.

Fjerde og siste trinn i Forskningsparken Tromsø

Nå bygges prosjektet til 400 millioner kroner.

Publisert

Mandag ble grunnsteinen for den fjerde og siste utvidelsen av Siva Innovasjonssenter Tromsø lagt ned. Fra samme tidspunkt endres navnet til Forskningsparken Tromsø.

– Dette har vært et langsiktig utviklingsløp som bygger opp under vårt samfunnsoppdrag om å bidra til bærekraftig industriell verdiskaping og produksjon i hele Norge, sier administrerende direktør Jan Morten Ertsaas i Siva i en pressemelding.

Sammen med privat næringsliv og andre virkemidler har Siva – selskapet for industrivekst – bidratt til at Forskningsparken Tromsø har blitt en regional arena for innovasjon og næringsutvikling. Ertsaas viser til at nesten alle Sivas virkemidler har vært involvert.

– Suksessen ligger i stor grad i hva Siva-byggene fylles med og samspillet i byggene. Forskningsparken har vært og er en viktig del av Siva sin nasjonale innovasjonsstruktur. Vi har investert godt over en milliard kroner totalt. Nå investerer vi ytterligere 400 millioner kroner til nytte for norsk næringsliv og industri, påpeker han.

Et signalbygg

Det nye byggetrinnet er et eksempel på hvordan Siva utfordrer og samarbeider med byggebransjen for å bane vei mot mer bærekraftige valg og løsninger. Prosjektet har ifølge meldingen en svært tydelig bærekraftprofil, og legger spesielt vekt på nye og innovative løsninger for å minimere klima- og miljøavtrykket.

– Trinnet bygges etter BREEAM-NOR Outstanding. Det blir verdens nordligste bygg med så høy bærekraftambisjon og en viktig del av det grønne skiftet i nord, sier Ertsaas.

Det er Consto som står for byggingen.

– Vi har over mange år opparbeidet kompetanse innen BREEAM gjennom flere prosjekter med høyt sertifiseringsnivå. Her snakker vi imidlertid om det høyeste nivået, der det må svares på alle krav til bærekraft, fra ytre miljø til sosiale forhold og økonomi. Da holder det ikke lenger å kopiere gårsdagens prosjekter. Nå går vi hakket videre og tenker gjenbruk, sirkularitet og vurderer nye innovative løsninger som ennå ikke er i bruk, sier administrerende direktør Kent-Helge Holst i Consto.

 Forskningsparken Tromsø er utviklet over 30 år, med første byggetrinn i 1994. Etableringen var i sin tid et samarbeid mellom Siva, fylkeskommunen og innovasjonsselskapet Norinnova, som så behovet for en arena for samhandling på tvers av forskning, akademia og næringsliv i nær tilknytning til universitet og sykehus.

 

Powered by Labrador CMS