FUSJON: Arne Allewaert (Managing Partner, AMAVI Capital), Frédéric Van den Weghe (Managing Partner, AMAVI Capital), Andreas Nordgren (tidligere SF nå AMAVI Nordics), Richard Lindqvist (tidligere SF nå AMAVI Nordics).

SF Ventures fusjonerer med AMAVI Capital

Proptech-fondene SF Ventures og AMAVI Capital går sammen for å investere tungt i nordiske vekstselskaper.

Publisert

SF Ventures, en av Nordens ledende Proptech-investorer, fusjonerer med det belgiske fondet AMAVI Capital. AMAVIs første fond på 70 millioner euro er et av Europas største i nisjen. Formålet med sammenslåingen er å skape en enda sterkere og mer innflytelsesrik enhet, både i Norden og på europeisk nivå.

– Ved å slå oss sammen med AMAVI kan vi styrke vår posisjon for å fremme innovative løsninger i eiendomssektoren. Vi ser frem til å kombinere vår erfaring, vår kunnskap og vårt nettverk for å fortsette å drive utviklingen innen proptech i både Norden og Europa, sier Andreas Nordgren, medgründer av SF Ventures.

I løpet av de seneste tre årene har SF Ventures vært en pådriver for å støtte innovasjon og vekst i eiendomssektoren gjennom sine investeringer i proptech-startups i tidlig fase. Nå tar de enda et stort skritt videre ved å gå sammen med AMAVI Capital og danne AMAVI Nordics – som har som formål å fortsette å investere i porteføljen på 11 selskaper som SF Ventures har bygget opp, samt å gjøre flere investeringer i nordiske selskaper. Fokuset vil fortsatt være «frøfinansiering» og «Serie A».

Richard Lindqvist, medgründer av SF Ventures, er fornøyd for samarbeidet.

– AMAVI er en innovatør på feltet og de deler vårt engasjement om å være en pådriver innen den digitale transformasjonen, i en generelt treg eiendomsbransje. Nå har vi muligheten til å investere på senere stadier enn vi har gjort til nå og fortsette å akselerere veksten i våre porteføljeselskaper over lengre tid, sier han.

Kan endre utviklingen for proptech i Norden

Den nyopprettede enheten AMAVI Nordics vil dra fordeler av den felles kunnskapen og kapitalbasen til SF Ventures og AMAVI Capital for aktivt å søke og investere i «disruptive» proptech-startups i Norden. Samtidig vil fusjonen gi selskapene økt tilstedeværelse og nye muligheter på europeisk nivå.

Arne Allewaert og Frédéric Van den Weghe, Managing Partners i AMAVI Capital, er glade for å starte et nytt kapittel for AMAVI Capital, når de nå utvider rekkevidden til Norden.

– Oppkjøpet av SF Ventures og etableringen av vår nordiske filial er viktige milepæl som er helt i tråd med vår pan-europeiske investeringsstrategi. Dette strategiske trinnet forbedrer vår evne til å identifisere og støtte banebrytende proptech-startups, å utnytte regionens teknologiske fremskritt og bærekraftsarbeid. Vi er sikre på at AMAVI Nordics vil skape merverdi for våre investorer, porteføljeselskaper og proptech-økosystemet. Sammen ser vi frem til å drive innovasjon og fremme positive endringer i den europeiske eiendomsbransjen, sier Allewaert på vegne av dem begge.

Powered by Labrador CMS