GLEDER SEG: Adm. direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud, (tv), styreleder Einar Sunde og finanssjef Adrian Bergem (th) gleder seg over det som trolig blir et kraftig løft i etterspørselen.

Jubler for ny solpakke – krav om solceller på nybygg

Sunday Power-gründer Jonas Ibsen Brynildsrud jubler etter at regjeringen og SV ble enige om en solpakke i revidert statsbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

– De nye reglene er veldig positive for både solbransjen, eiendomsbransjen og det norske samfunnet. Dette vil øke etterspørselen for solceller den neste tiden, og derfor kan det fort oppstå FOMO-tilstander, som kan drive opp etterspørselen ytterligere forbi, de nivåene vi så gjennom rekordåret 2022, sier Ibsen Brynildsrud til Estate Nyheter.

Regjeringen og SV ble enige om en solpakke i forhandlingene om revidert statsbudsjett. Målet er å få opp produksjonen av solenergi til 8 Twh innen 2030 uten at det skal være til hinder for «rasjonell nettutvikling». En av barrierene for å bygge ut solkraft på næringsbygg og næringsparker har vært manglende muligheter for å dele strømmen mellom nabobygg og eiendommer. Men nå vil regjeringen ha en delingsordning tilpasset næringsområder som skal gjøre det mulig å dele solkraft med høyere grense enn 1 MW.

Det foreslås også at det skal etableres solceller på alle nye næringsbygg over 500 kvadratmeter utenfor LNF-områder.

– Det er positivt at politikerne nå tar mulighetene innenfor solenergi og eiendom på alvor, og det har faktisk gått raskere fremover de siste 12 månedene enn jeg hadde forventet. Vi har det siste året rigget oss for vekst både på personell og kapitalsiden gjennom vår seneste emisjon med blant annet Eiendomsspar og Møller Eiendom. Vi er klare til å levere for gårdeiere som ønsker en smart og effektiv vei til solceller, sier Ibsen Brynildsrud.

Sunday Power har utviklet en teknologidrevet forretningsmodell som gjør solceller på store flate tak av næringseiendom attraktivt både for gårdeier og leietaker. Selskapet tar både investerings- og driftskostnadene for anleggene, og har også programvare og dataplattform som gir full oversikt over produksjon og klimaeffekt.

– Vi har også utvidet verdiforslaget til å bli en ende-til-ende leverandør velge mellom å ta investeringen selv eller at vi finansierer anlegget gjennom vår solar as a service-løsning. Uansett modell får gårdeier vår kompetanse og erfaring, prosjektledelse, tier-1 anlegg og software med i pakken, sier Jonas Ibsen Brynildsrud.

Her kan du høre Jonas Ibsen Brynildsrud i Sunday Power fortelle om selskapet og gründerreisen i podcasten Proptech til frokost, som Estate og Proptech Norway står bak:

Powered by Labrador CMS