AVTALE: Fabian Utigard (th) i Kvist Solutions, Anniken Hofgaard i Ferd Impact Investing og Anders Holmlund I Ferd Eiendom.

Kvist landet Ferd som både kunde og medeier

Ferd Eiendom skal bruke Kvists plattform for alle sine BREEAM-prosjekter. Samtidig har Ferd Impact Investing gått inn på eiersiden i proptech-selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet vil bidra til å øke effektiviteten og datafangsten fra BREEAM-prosjektene til Ferd.

– Kvist er et ungt og imponerende team som utvikler et produkt med spennende potensial. De får sterk medvind fra både marked og reguleringer som stadig dreies i en grønnere retning. Produktet deres er noe markedet etterspør, og dette er avtalen med Ferd Eiendom en klar bekreftelse på. Vår investering i Kvist er et godt eksempel på at samarbeidet mellom Ferd Impact Investing og Ferd Eiendom bærer frukter, sier Anniken S. Hofgaard i Ferd Impact Investing.

Kvist Solutions har utviklet teknologi som lar byggherrer, entreprenører og rådgivere jobbe smartere og mer effektivt med BREEAM-prosjekter. Teknologien kan brukes til å planlegge, gjennomføre og forvalte miljøsertifikater, og kobler BREEAM og EU Taksonomi sammen.

– Kvist har en imponerende teknologi som vil bidra til å forbedre effektiviteten i arbeidet med bærekraft på våre bygg, og vi tror på deres potensial til å skape en positiv endring i eiendomsbransjen, sier Anders Holmlund, Boligutviklingsdirektør i Ferd Eiendom.

Systemet fanger også opp data om hvordan byggene lykkes med sertifiseringene, som kan gi innsikt i hvilke miljøtiltak som fungerer bra og dårlig i forhold til standarden man ønsker å etterleve, enten det er BREEAM eller Taksonomi. Kundene kan dermed, ifølge Kvist, jobbe mer datadrevet med bærekraft, og posisjonere seg bedre for å imøtekomme stadig strengere krav fra EU. Ferd Eiendom vil nå bruke teknologien på alle sine BREEAM-prosjekter for å sikre at de oppfyller sine egne strenge krav til bærekraft og miljøprestasjon, så vels om de eksterne kravene fra kjøpere, leietakere og EU.

– Vi er veldig glade for samarbeidet med Ferd. Det at Ferd nå er både investor og kunde, muliggjør et helt unikt samarbeid som kan bidra til å løfte teknologien og verdien av leveransen vår til nye høyder, sier Fabian Elvegård Utigard, CEO i Kvist.

Ferd Eiendom og Ferd Impact Investing samarbeider tett om å identifisere og vurdere løsninger og selskaper som akselerere det grønne skiftet innen eiendom, og som bidrar til å realisere Ferds bærekraftsambisjoner.

Powered by Labrador CMS