STORE ENDRINGER: Emil Eriksrød har gjort store endringer i et kriserammet Recreate.
STORE ENDRINGER: Emil Eriksrød har gjort store endringer i et kriserammet Recreate.

Recreate endrer strategien: Hjem til Vestfold og Telemark og utvikling med partnere

De tøffe tidene for Recreate gjør at selskapet endrer strategi fra å være et selskap som bygger en langsiktig eiendomsportefølje til å ha mer fokus på eiendomsutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i det børsnoterte eiendomsselskapets rapport for første halvår. Under overskriften «Revidert selskapsstrategi» skriver Recreate at styret har bestemt seg for å revidere strategien som følge av endrede markedsforhold, med høyere renter og fallende eiendomsverdier. Det blir mer fokus på nye utviklingsprosjekter og rehabilitering, samt økt kapitaldisiplin.

– Recreate vil i større grad være en eiendomsutvikler enn et selskap som skal bygge en stor portefølje til forvaltning. Prosjekter skal utvikles med definerte krav til avkastning på investeringen og en mer fleksibel tilnærming til eierskap, kombinert med fokus på målrettet verdioptimalisering og avkastning til aksjonærene, skriver selskapet i rapporten.

Recreate skal også gjøre mer utvikling sammen med solide partnere og binde opp mindre kapital i prosjektene gjennom partnerskapet. I tillegg vil selskapet gå tilbake til kjerneområdet Vestfold og Telemark, der hvor selskapet har en solid stilling.

Recreate hadde leieinntekter på 46,4 millioner kroner i første halvår, en nedgang fra 65,6 millioner kroner i samme periode i fjor. Netto resultat fra driften av eiendommene var minus 22,1 millioner kroner, mens store nedskrivninger sendte resultatet før skatt ned til minus 188,6 millioner kroner.

Selskapet har nylig inngått en avtale om å plassere flere av eiendommene i Skien og Telemark i et joint venture sammen med Xania og fått tre års forlengelsene på lånene knyttet til de eiendommene. Eiendommene utgjør rundt 60 prosent av eiendomsverdiene til selskapet.

Powered by Labrador CMS