AVDRAMATISERER: Morten Kjeldby mener jobben med å bygge opp Public Property Invest er gjort.

– Udramatisk avgang

– Min avgang er helt udramatisk og har vært en del av premisset helt siden jeg tok på meg rollen med å lede oppbyggingen av PPI for snart tre år siden, sier avtroppende PPI-sjef Morten Kjeldby.

Publisert

– Vi har bygget selskapet med tanke på en mulig exit eller børsnotering hvor stafettpinnen skal leveres videre, så dette har hele tiden ligget i kortene og er hensyntatt i min ansettelsesavtale. Nå skal jeg ta meg noen uker med pappapermisjon og kanskje en ekstra lang sommerferie, samtidig som jeg vil vurdere litt ulike jobbmuligheter. Heldigvis har jeg et bredt nettverk innenfor næringseiendom, så jeg regner med å holde meg i samme bransje, sier Morten Kjeldby

Det har akkurat blitt kjent at Kjeldby forlater sjefsstolen i Public Property Invest (PPI) i forbindelse med at selskapet skal noteres på Oslo Børs. Kjeldby ser tilbake på tre svært hektiske år, hvor PPI har gått fra null til 61 eiedommer med en samlet verdi på nesten 10 milliarder kroner. I samme periode har renta gått til vært og man har hatt en historisk topp i eiendomsmarkedet.

– Disse årene har vært både krevende og givende på samme tid. Men jeg har hatt det veldig spennende, sammen med et utrolig dyktig og dedikert PPI-team, ikke minst hos Arctic. Det er med stolthet jeg leverer fra meg nøklene til et av landets mest spennende eiendomsselskaper som nå er klar for Oslo Børs, sier Kjeldby.

– Jeg vil rette en stor takk til Morten for den gode måten han har ledet selskapet på. Sammen har vi bygget et konsern som er blitt til en av landets største aktører innen utleie til offentlig sektor, med en estimert verdi som nærmer seg 10 milliarder kroner. Styret er meget tilfreds med jobben Morten har utført og ønsker ham masse lykke til videre, sier styreleder Kenneth Bern.

Public Property Invest vil etter noteringen bestå av en eiendomsportefølje på mer enn 368.000 kvm fordelt på 61 eiendommer, med en samlet estimert verdi på ca. 9.976 millioner kroner.

Morten Kjeldby mottar 18 måneders etterlønn (12 måneders sluttpakke i tillegg til seks måneders oppsigelsestid), tilsvarende 2,3 millioner kroner. I tillegg vil han motta en bonus knyttet til børsnoteringen, avhengig av prisintervallet på aksjene i emisjonen, på fra 1,1 og 1,5 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS