NY ANALYSEPORTAL: Øyvind Johan Dahl, partner og analysesjef i Newsec gleder seg til å lansere en ny AI-modell i høst sammen med flere andre verktøy, og mener at dette er et helt unikt verktøy for bransjen.

Proptech: Newsec lanserer AI-modell

Er den første AI-modellen for det norske og nordiske markedet for næringseiendom.

Publisert

– Verktøyet vil gi både Newsec og våre kunder raskere og dypere innsikt i markedet, sier Øyvind Johan Dahl, partner og analysesjef i Newsec, som mener at AI vil være et unikt hjelpemiddel for å gi rask og enkel forståelse i en bransje hvor dataene i utgangspunktet er svært fragmentert.

Applikasjonen gjør det mulig å raskt få svar på eiendomsspesifikke spørsmål som man tidligere har måtte bruke lang tid på å undersøke. Dahl forteller at de driver og tester ai-modellen, og han er svært imponert over hvor gode svar den allerede gir.

– AI-verktøyet er opplært på Newsecs omfattende arkiv av markedsrapporter og analyser. Ved å stille direkte spørsmål til modellen, kan man få svar på alt fra generelle trender til spesifikke detaljer om eiendomsverdier i et bestemt område. Lurer du på hvordan kontorleieprisene i Oslo har utviklet seg de siste fem årene? Eller hvilke områder som har høyest vekstpotensial for detaljhandel? Bare spør, og AI-modellen vil gi deg svaret basert på Newsecs dyptgående analyser, forklarer analysesejfen.

– Å utfordre seg selv er en del av Newsec sine verdier. Vi søker stadig etter nye muligheter og løsninger for å kunne lede an utviklingen av nye produkter og tjenester og vi har lenge diskutert hvordan vi kan dra nytte av AI-revolusjonen, fortsetter han.

En samlet portal

Verktøyet vil tilgjengeliggjøres ved lanseringen av Newsec sin nye analyseportal nå i høst, hvor også Newsec Maps, Eiendomspodden, Markedsrapportene, Newsec dataportal og Newsec sin nye app vil være tilgjengelig.

– Hos oss kan kunden lese, lytte, navigere, utforske og få pushvarsler på all data – alt etter hvordan man foretrekker å få informasjonen, avslutter han.

Powered by Labrador CMS