NÆR DOBLING: OneMed utvider nå lageret sitt med 8.700 kvadratmeter. Ill.: Arkitektene Astrup og Hellern
NÆR DOBLING: OneMed utvider nå lageret sitt med 8.700 kvadratmeter. Ill.: Arkitektene Astrup og Hellern

Plusser på 8.700 kvadratmeter

For to år siden bygde Fabritius et forsyningssenter på 11.000 kvadratmeter for sykehusene i Helse Sør-Øst. Nå skal lageret nesten dobles i størrelse.

Publisert Sist oppdatert

OneMed Services er en del av OneMed Gruppen, en stor leverandør av tjenester og produkter til helsesektoren i Europa. Som Helse Sør-Øst sin logistikkpartner, drifter de helseforetakets forsyningssenter på Berger i Skedsmo.

Dagens anlegg på ca 11.000 kvadratmeter er fordelt på 9.500 lager og 1.500 kontorer. Etter bare to års drift skal dette nå utvides med ca. 8.700 kvadratmeter der alt blir lager. Sammen med gårdeier Fabritius ga OneMed Services oppdraget til Oslo-entreprenøren A Bygg. Det første byggetrinnet ble satt opp av Skanska og var tegnet av Arkitektene Astrup og Hellern – som også skal tegne utvidelsen.

LES OGSÅ: Realkapital kjøper næringspark

– Utvidelsen blir gjennomført uten stans i den daglige driften. Byggets høye krav til hygiene og sikkerhet stilte tilsvarende høye krav til entreprenøren, sier administrerende direktør Morten Raugstad i A Bygg på selskapets nettside.

Entreprenøren har i de seneste årene gjennomført noen av landets største og mest krevende logistikkprosjekter.

LES OGSÅ: SPG kjøper i Bærum

– Oppdraget er nok en bekreftelse på at måten vi jobber på oppleves som verdifull for byggherren, påpeker han blant annet.

Hva det nye anlegget skal koste sier han ikke noe om, men det som er i drift nå kostet snaut 100 millioner kroner å bygge, inklusive moms. Forsyningssenteret som har vært i drift siden 1. januar 2018 har en tiårs avtale med Helse Sør-Øst verdt opp mot 100 millioner kroner årlig i 10 år.

Powered by Labrador CMS