FLEKSIBELT: Daimyo Eiendom vil bygge 105 kvadratmeter leiligheter med to utleieenheter.
FLEKSIBELT: Daimyo Eiendom vil bygge 105 kvadratmeter leiligheter med to utleieenheter.

Vil bygge standard blokker ved knutepunkter i Oslo (+)

Daimyo Eiendom satser på et konsept med sosial boligbygging. Konseptet er spesielt tilpasset tomter, hvor man oppnår lavere salgspriser enn gjennomsnittet i Oslo.

Publisert

På vegne av Daimyo Eiendom-selskapet Tvetenveien 267 AS har Pilot Arkitekter bestilt planforhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for en tomt ved Trosterud T-banestasjon.

– Vi ønsker å avklare mulige veier i videre arbeid med denne tomten. Samtidig vil vi vise en alternativ vei for sosial boligbygging, som kan passe på denne, tilstøtende tomter eller i store deler av Groruddalen øst, heter det i henvendelsen til PBE.

Forslaget på den aktuelle tomten er vist med lavere bebyggelse enn høyhus på tilgrensende eiendommer. Arealene på bakkeplan kan romme ulike felles eller
utadrettede funksjoner.

Tiltakshaver og fagkyndig ønsker et todelt møte, hvor de diskuterer mulige veier for denne tomten og om Flexiboliger kan være en alternativ vei her. Samtidig har de et ønske om å diskutere svakheter og styrker ved Flexiboliger med PBE uavhengig av denne tomten.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.