UTSIKT: Ifølge planforslaget har tomten en åpen beliggenhet og god utsikt som gjør at den egner seg til bolig. Ill: Kritt Arkitekter
UTSIKT: Ifølge planforslaget har tomten en åpen beliggenhet og god utsikt som gjør at den egner seg til bolig. Ill: Kritt Arkitekter

Vil bygge 35 boliger i Ekebergskråningen (+)

Hotvedt Holding AS ønsker å oppføre rekkehusleiligheter og en boligblokk med fem etasjer.

Publisert Sist oppdatert

– Forslagsstiller ønsker å legge til rette for en boligfortetting innenfor planområdet. Hensikten er å oppføre seks rekkehusleiligheter på tre etasjer og en boligblokk med fem etasjer samt underetasjer og parkeringsanlegg. Det vil bli 35 leiligheter i rundt et felles gårdsrom, skriver fagkyndig Kritt Arkitekter i planforslaget for Ryenbergveien 64.

Det er Hotvedt Holding AS ved Hans-Petter Hotvedt som eier det 2,2 dekar store planområdet i Ekebergskråningen. I planforslaget påpekes det at tomten har utfordringer med bratt terreng, begrenset sollys fra syd. Planområdet har imidlertid «en åpen beliggenhet og god utsikt som gjør at tomten egner seg til bolig». Eksisterende murvilla og vaskeanlegg rives til fordel for å bygge boligbebyggelse uten næringsformål og asfalterte flater.

Les også: Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.