Det var en tilfeldighet som gjorde at Nejra Macic er blitt en av de mest intervjuede personene i Norge om boligprisene. Foto: Per Martin Haaheim.
Det var en tilfeldighet som gjorde at Nejra Macic er blitt en av de mest intervjuede personene i Norge om boligprisene. Foto: Per Martin Haaheim.

Ukens profil: På fest får hun alltid spørsmål om boligprisene (+)

Sjeføkonom Nejra Macic i Prognosesenteret vil ikke snakke om boligpriser etter jobb. På fritiden driver hun og samboeren nettbutikken bass.no med egendesignede sekker og bager, der overskuddet deles med UNICEF.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2015 hadde Nejra Macic jobbet 1 år i Prognosesenteret, og fordi de sedvanlige pressetalsmennene var på ferie, ble en journalist tilfeldigvis satt over til henne. Hun svarte så godt hun kunne, og siden er hun blitt en av de mest intervjuede personene i Norge om boligprisene. Men det er selvsagt ikke bare journalister som lurer på hvordan boligprisene vil utvikle seg. På fester er det stadig folk som kommer bort til henne for å hilse på.

– De 2 første minuttene er det normal prating, men så kommer det: Jeg lurer på å kjøpe en leilighet på den adressen – hvor høy avkastning tror du jeg kan få i løpet av 5 år? Vi bruker jo mikrodata til å forstå boligmarkedet, men prognosene må lages på makronivå – selv da er de usikre. Men det er sjelden jeg slipper unna, ler Nejra Macic.

– Veldig mange lurer også på når de skal selge, og forstår ikke at så lenge de selger og kjøper i samme marked, har det ikke så mye å si. Man blir neppe rik av å selge sin egen bolig, fortsetter hun.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.