SKILSMISSELEILIGHETER: Olav Birkenes er partner i Birk & Co, som blant annet utvikler et prosjekt med leiligheter for skilte par.
SKILSMISSELEILIGHETER: Olav Birkenes er partner i Birk & Co, som blant annet utvikler et prosjekt med leiligheter for skilte par.

Ukens profil: En operasyngende kaffeentusiast (+)

Olav Birkenes i Birk & Co er opptatt av å ha det morsomt både på og etter jobb. Han er blant annet sertifisert barista og operasanger.

Publisert Sist oppdatert

Birk & Co er et eiendomsutviklingsselskap som ble etablert i 2015 av Olav Birkenes og Carl Erik Krefting. Selskapet står blant annet bak planforslaget Fyrstikkbakken 14 – et FutureBuilt pilotprosjekt som åpner for 4 bygninger i 8 til 10 etasjer med omtrent 130 leiligheter. Der vil selskapet også tilby leiligheter for skilte par i tillegg til deleløsninger som skal kurere ensomhet og spare miljøet.

– Jeg brenner for helheten i boligutvikling, og håper at Plan- og bygningsetaten, politikere og utbyggere kan gå sammen for å finne ut hvordan vi kan gjøre det lønnsomt å bygge miljøvennlig; både i tradisjonell forstand og sosialt med nye boformer. Vi må i mye større grad enn tidligere tilpasse boliger til fremtidens måte å bo og leve på. I dag er folk mer innstilt på å dele. Da må vi tenke annerledes for å se hvordan vi skal legge det opp med private og felles rom, sier Olav Birkenes, og fortsetter:

– Jeg synes utviklingen går for tregt, og at det er for liten evne til å tenke nytt. Vi har en svært velfungerende el-bil-politikk, derfor lurer jeg på hvorfor vi ikke har kollektivfelt for miljøvennlige boliger. Det kunne for eksempel ha vært raskere saksbehandling for miljøvennlige boliger, samtidig som eksempelvis eiendomsskatt, dokumentavgift og byggesaksavgift kunne ha vært lavere for slike boliger. Jeg etterlyser en politisk satsing på miljøvennlige bygg i samme stil som den vellykkede el-bilsatsningen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.