HVITT: Sandvika er kjent som den hvite byen ved sjøen, og slik skal det fortsatt være.
HVITT: Sandvika er kjent som den hvite byen ved sjøen, og slik skal det fortsatt være.

Startskuddet for 800 byleiligheter (+)

Helgerudgården sto ferdig i 1973, bygd på restene etter de gamle sentrumsbebyggelsen. Men nå må betongkolossen bort for å slippe til den nye byen.

Publisert

Sandvika i Bærum har gjennomgått en enorm utvikling de seneste 30 årene, i særdeleshet på vestsiden av elva rundt Sandvika Storsenter. Nå er tiden inne for å transformere selve sentrum – på østsiden av elva. Der må fire sentrale bykvartaler vike for å bygge nytt i Andenæskvartalet, Helgerudkvartalet, Tinghuskvartalet og Finstadkvartalet.

Reguleringsplanen som ble vedtatt i 2017 legger opp til at gater, torg og plasser skal være attraktive for ferdsel, opphold og opplevelse. Det betyr farvel til 70-årenes betongkolosser.

- Det er et klart mål at Sandvika sentrum øst skal være et foregangsområde med hensyn til å sikre livskvalitet og lave utslipp av klimagasser. Bebyggelsen skal være bymessig og variert med et rikt utvalg av forretninger, beverting, tjenesteyting, kulturopplevelser, kontorer og boliger, heter det blant annet.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.