START: Årneskvartalet kan bli starten på noe nytt i Årnes sentrum. Ill.: Romerike arkitekter
START: Årneskvartalet kan bli starten på noe nytt i Årnes sentrum. Ill.: Romerike arkitekter

Starter sentrumsutviklingen med 350 mill. (+)

De 52 leilighetene over næringsarealer kunne vært et helt tradisjonelt kombinasjonsprosjekt. Utbyggerne tenker imidlertid litt annerledes.

Publisert Sist oppdatert

De siste 10-15 årene er det bygd nærmere 1.000 boenheter i Årnes som er Nes kommunes administrasjonssenter med ca. 4000 beboere. Svært mange av kommunens 23.000 innbyggere pendler ut for å jobbe, og Årnes har som mange andre tettsteder utfordringen med årelang handelslekkasje som kan komme til å utarme næringslivet hvis den ikke blir bremset. Dette og en del andre faktorer visste den lokale initiativtakeren Morten Engeflaen alt om da han for åtte år siden begynte å tenke utvikling av familiens sentrumseiendom.

Sammen med Tim Holmvik og Per Henrik Bråthen i Hobrå Eiendom på Jessheim, startet de etterhvert selskapet Årneskvartalet for å realisere prosjektet med samme navn.

– Mange i Nes har ikke anerkjent Årnes som kommunesenter. Dermed har utviklingen gått tregt selv om det er bygd en del boliger rundt sentrum og i andre deler av bygda. De har selvsagt vært viktige for hele kommunen, men i selve sentrum er det nesten ikke bygd noen nye næringseiendommer. Vårt kombiprosjekt er derfor svært viktig i så måte, påpeker Engeflaen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.