LIKVID: Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad har 25 milliarder svenske kroner i tilgjengelig likviditet.
LIKVID: Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad har 25 milliarder svenske kroner i tilgjengelig likviditet.

Kan handle for 25 milliarder (+)

Ivar Tollefsen får med Folksamgruppen på eiersiden i Heimstaden Bostad etter en emisjon. Nå har selskapet 25 milliarder kroner i tilgjengelig likviditet som kan brukes på eiendomskjøp.

Publisert Sist oppdatert

Heimstaden Bostad, som er Ivar Tollefsens boligutleievirksomhet, henter inn 11,2 milliarder svenske kroner i en emisjon. Heimstaden Investment AB står for 7,2 milliarder av emisjonen, samtidig som Folksamgruppen går inn med 4 milliarder kroner. Det er Folksamgruppens virksomheter Folksam Liv, Folksam Sak og KPA Pension som har tegnet aksjene i Heimstaden Bostad.

– Vi er ekstremt fornøyd med å ønske Folksamgruppen velkommen som nye partnere og at de anerkjenner kvaliteten på vår portefølje, drift og ledelse. Heimstaden Bostad har høye ambisjoner når det gjelder vekst, både i størrelse og kvaliteten på porteføljen og driften. Den nye eierstrukturen støtter klart opp om disse ambisjonene, sier Heimstaden Bostads CEO Patrik Hall i en kommentar.

Etter emisjonen vil Heimstaden Bostad ha tilgjengelig likviditet, inkludert kredittfasiliteter, på 25 milliarder svenske kroner. Dermed er selskapet klare for nye oppkjøpsraid i Europa.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.