NYTT: Kirkebukta Brygge vil pryde havnefronten i sentrum.
NYTT: Kirkebukta Brygge vil pryde havnefronten i sentrum.

Kan bare glemme alt annet enn borettslag (+)

- Her får du bare mellom 3 og 3,5 millioner kroner for en standard brukt enebolig. Da har du ikke nok penger til å kjøpe en ny leilighet.

Publisert

Markedssjef Lars Christensen i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) sier at dette gjør borettslagsmodellen fullstendig enerådende i Porsgrunn, Skien og Bamble i Vestfold og Telemark fylke. Og det kommer den til å være i lang tid.

- Vi har sett en kraftig endring de seneste fem til ti årene. De som solgte en enebolig i Porsgrunn i 2005 fikk nok penger til å kjøpe både ny leilighet og hytte på fjellet. Det kan du glemme i dag, nå holder salgssummen akkurat til et innskudd. Alle de store prosjektene for ti år siden var selveier, og det var ingen selvfølge med borettslag, påpeker han.

I denne regionen er det to dominerende borettslag – PBBL og Skien Boligbyggelag. Over 90 prosent av deres prosjekter i nedre Telemark er i dag organisert som borettslag. Ett boligprosjekt i Skien er selveier, mens det i Porsgrunn og Bamble ikke er annet enn borettslag i prosjekter med ti eller flere enheter.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.