EVIGVARENDE FESTEAVTALE: Circle K Norge har en evigvarende festeavtale på tomten.
EVIGVARENDE FESTEAVTALE: Circle K Norge har en evigvarende festeavtale på tomten.

Frykter for fremtiden til denne bensinstasjonen (+)

Circle K Norge er redd for at planarbeid på Økern ikke tar tilstrekkelig hensyn til den «svært viktige energistasjonen i Oslo».

Publisert

I 2017 solgte Statens vegvesen den 10,2 mål store tomten i Østre Aker vei 29 for 62,5 millioner kroner. Kjøper var Daimyo Eiendom, som ønsket å bygge bolig og næring der. Senere kom Bonum inn på eiersiden.

Circle K-stasjonen er inkorporert i prosjektet i Østre Aker vei 29, men det pågår også planarbeid rundt denne stasjonen. I denne forbindelsen har Circle K Norge AS sendt en e-post til Plan- og bygningsetaten (PBE) der det påpekes at Circle K Økern er «en svært viktig energistasjon i Oslo».

– Vi vil å gjøre Oslo kommune oppmerksomme på at dette er en stasjon vi ønsker å opprettholde i fremtiden med et bredt tilbud til små og store kjøretøy i Oslo. Flere bensinstasjoner har blitt eller blir lagt ned i Oslo-området, og vi ønsker å
presisere at det vil være behov for energistasjoner som kan tilby drivstoff, lading til el-kjøretøy og miljøvennlig vask også i tiden fremover, skriver selskapet i e-posten.

Selskapet er redd for at planprosessene ikke i tilstrekkelig grad tar hensyn til deres interesser, og påpeker at dagens nærhet til Østre Aker vei er viktig.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.