POLITISK AKTIV: Ilija Batljan skal ha vært en svært aktuell kandidat til å overta partiledervervet i Socialdemokraterna etter Mona Sahlin. Foto: Glen Widing
POLITISK AKTIV: Ilija Batljan skal ha vært en svært aktuell kandidat til å overta partiledervervet i Socialdemokraterna etter Mona Sahlin. Foto: Glen Widing

Fra arkivet: Dette er den arresterte eiendomstoppen (+)

– I blant er det bra å få sparken, uttalte SBB-sjef Ilija Batljan i portrettintervjuet i Estate Magasin i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at administrerende direktør Ilija Batljan i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) var blitt arrestert for brudd på loven om markedsmisbruk. Ifølge Dagens Industri ble han pågrepet ved sin bolig på Östermalm i Stockholm tirsdag morgen.

En arrestasjon av Batljan står i skarp kontrast til at navnet hans var med i spekulasjonene om hvem som skulle overta partiledervervet i Socialdemokraterna etter Mona Sahlin. Mange var derfor overrasket over at Batljan i mai 2011 sluttet i politikken for å begynne som viseadministrerende direktør i eiendomsselskapet, som etter hvert fikk navnet Rikshem AB.

– For meg var politikken aldri en karrierevei, men en plikttjeneste jeg utførte. Jeg gikk til og med ned i lønn for å gjøre dette. Det ble på samme måte da jeg bestemte meg for å slutte. Tjenestetiden var over, sa Batljan da Estate Magasin møtte ham på SBBs kontor like ved Kungliga Dramatiske Teatern i Stockholm i 2017.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.