UTVIDER: Nå utvides fabrikken for opp mot 700 millioner kroner.
UTVIDER: Nå utvides fabrikken for opp mot 700 millioner kroner.

Bygger ut for milliarder (+)

Fra hovedkontoret i Bergen styrer konsernet en enorm internasjonal matproduksjon. Og eiendomsinvesteringer i milliardklassen.

Publisert Sist oppdatert

Sjømatgiganten Lerøy Seafood Group driver fiskeproduksjon langs hele norskekysten, og har fabrikker i flere europeiske land. I 2013 åpnet datterselskapet Lerøy Midt dørene til sitt nye settefiskanlegg i Belsvik – 12 mil vest av Trondheim. Anlegget på 9.500 kvadratmeter kostet 300 millioner kroner, men mye vil ha mer og for et par år siden sa daværende Hemne kommune ja til at verdens største anlegg kunne bli enda større.

Nå er entreprenørene i gang med å utvide anlegget for datterselskapet Lerøy Midt. Prislappen for ytterligere 9.300 kvadratmeter kommer til å lyde på et sted mellom 600 og 700 millioner kroner.

- Vi er nå ferdige med det grove grunnarbeidet og fått inn entreprenøren som skal legge 10 kilometer produksjonsrør i bakken. Så følger det på med støp av gulv, og montering av fiskekar og rensesystemer. Hele anlegget bygges i flere entrepriser og alt skal være ferdig til å ta imot fisken neste jul, sier administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.