19 BOLIGER: I søknaden skisseres det 19 boliger i det nye bygget.
19 BOLIGER: I søknaden skisseres det 19 boliger i det nye bygget.

Byantikvaren fraråder sterkt denne boliglåven på Røa (+)

Woxen Utvikling AS ønsker å rive eksisterende låve fra 1960-tallet, og oppføre en kopi av en 1800-talls låve, innredet med boliger.

Publisert

På vegne av Woxen Utvikling AS har Code arkitektur søkt om rammetillatelse for eiendommen Sørkedalsveien 305, ikke langt unna Bogstad camping i Oslo. Søknaden gjelder oppføring av nytt boligbygg som erstatning for eksisterende låve.

Utforming og dimensjonering er basert på den opprinnelige historiske låven som tidligere tilhørte gårdsanlegget. Dette er en bygningshistorisk tilbakeføring som er ment å styrke opplevelsen av det historiske og vernede anlegget, spesielt sett fra tunsiden. Fasaden mot tunet er lik den gamle låven.

I søknaden skisseres det 19 boliger i det nye bygget. I et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE) kommer imidlertid Byantikvaren med en sterk fraråding av tiltaket.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.