OVER 170 EIENDOMMER: Blant barnehageeiendommene som Pioneer Public Properties eier, er Eventyrstua Barnehage i Nydalen. Foto: Norlandia
OVER 170 EIENDOMMER: Blant barnehageeiendommene som Pioneer Public Properties eier, er Eventyrstua Barnehage i Nydalen. Foto: Norlandia

Ny stor milliarddeal (+)

En gruppe utenlandske fond blar opp milliardbeløp for de mer enn 170 eiendommene til Pioneer Property Group.

Publisert Sist oppdatert

Det er i en svært komplisert transaksjon at børsnoterte Pioneer Property Group nå selger Pioneer Public Properties AS og Pioneer Management AS. Transaksjonen innebærer at eiendommer, som ble verdsatt til 5,29 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal, nå ender opp hos et konsortium bestående av australske pensjonsfond forvaltet av Whitehelm Capital og fondet Whitehelm European Infrastructure Fund II.

Kjøperne har opprettet selskapet Odin Bidco, som tar over alle aksjene i Pioneer Public Properties AS og Pioneer Management AS. Prisen for aksjene er 2,725 milliarder kroner før justeringer. I tillegg skal Pioneer Property Group (PPG) motta inntil 100 millioner kroner i en earn-out som er basert på fremtidige resultater i de to solgte selskapene. Deler av kjøpesummen gjøres opp ved at PPG får en eierandel på 10 prosent i kjøperen.

Styreleder Roger Adolfsen opplyser til Estate Nyheter at han ikke kan si noe om eiendomsverdien i transaksjonen, da det ikke er meldt til Oslo Børs. Men Pioneer Public Properties har kvartalsvise verdivurderinger av eiendommene, og i rapporten for andre kvartal var de verdsatt til 5,29 milliarder kroner.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.