FORNØYD: Höegh Eiendom har lett etter en ny sentrumseiendom lenge og er fornøyd med å ha slått kloa i Kristian Augusts gate 23. Foto: Dmitry Tkachenko
FORNØYD: Höegh Eiendom har lett etter en ny sentrumseiendom lenge og er fornøyd med å ha slått kloa i Kristian Augusts gate 23. Foto: Dmitry Tkachenko

Nasjonalmuseet flipper eiendom i sentrum (+)

Höegh Eiendom har kjøpt Kristian Augusts gate 23 i Oslo sentrum. Dermed har Nasjonalmuseet flippet eiendommen som for kort tid siden ble kjøpt av Entra for 450 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Nasjonalmuseet valgte å benytte sin opsjon på kjøp av eiendommen fra Entra, med hensikt om videresalg til en profesjonell aktør. Eiendommen har huset museets administrasjon, som snart flytter inn i nye lokaler på den tidligere Vestbanetomten, sier administrasjonsdirektør Rune Bjerkås i Stiftelsen Nasjonalmuseet for Kunst.

Partene oppgir ikke noen kjøpesum, men da Nasjonalmuseet kjøpte eiendommen fra Entra ble prisen på 450 millioner kroner bestemt utfra markedspriser på et bygg med en offentlig leietaker med 15 års leiekontrakt til samme vilkår som Nasjonalmuseet hadde (info fra Årsrapporten til Entra). Videre hadde Nasjonalmuseet igjen fem års leiekontrakt med Entra, som gir en forpliktelse på til sammen ca. 100 millioner kroner. Ved å kjøpe eiendommen fra Entra har Nasjonalmuseet kommet seg unna den forpliktelsen.Estate Nyheter har grunn til å tro at Höegh Eiendom har betalt noe under 450 millioner kroner for eiendommen.

Selv om Stiftelsen Nasjonalmuseet for Kunst ikke har tjent penger direkte på å kjøpe og selge eiendommen, har de  spart et betydelig beløp i leieforpliktelser de neste fem årene. I 2018 betalte Nasjonalmuseet en husleie på 19 millioner kroner til Kr Augusts gate 23 AS.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.