Knut Holte, managing partner Scandinavian Property Group.
Knut Holte, managing partner Scandinavian Property Group.

Norges største boligutviklere: Scandinavian Property Group (+)

– Vi tror det svenske boligmarkedet blir hakket bedre enn det norske fremover. I Norge handler det om å finne gode mikrodestinasjoner.

Publisert Sist oppdatert

– I Sverige har som kjent alt vært åpent under koronakrisen, og der har boligsalget vært nesten som normalt. I Norge var det stille etter nedstengingen, men i mai og juni har vi hatt bra salg i Norge, sier managing partner Knut Holte i Scandinavian Property Group.

Selskapet gjorde sitt første boligprosjekt i 2012; sammen med kaffeprodusenten Löfbergs Lila bygget de 400 boliger i Karlstad. I dag er boligprosjektene fordelt 50/50 på Norge og Sverige, og fellestrekket er knutepunktutvikling i og rundt de to hovedstedene. Prosjektet som ligger lengst unna Stockholm sentralstasjon, er Bålsta, som ligger 40 km nordvest for Stockholm – en togtur på 25 minutter.

– Selv om vi har likt fokus i begge markedene, har boligmarkedet i Norge og Sverige vært i ulike sykluser. I Sverige har det gått trått i 2-3 år, og vi forventer en sterk vekst fremover, og hakket bedre enn i Norge. Dessuten bor halvparten av svenskene i hyresrätt-boliger, og ferdig utviklede hyresrätt porteføljer vekker sterk interesse fra internasjonale og nordiske pensjons- og livselskaper. Vi bygger ikke boliger for premium-markedet, men for Medelsvensson.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.