– TRAGIKOMISK: Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom mener hele saken tenderer mot det tragikomiske.
– TRAGIKOMISK: Hans Jørgen Mørland i Scala Eiendom mener hele saken tenderer mot det tragikomiske.

– Total logisk salto fra PBE

Scala Eiendom forstår lite av svaret fra Plan- og bygningsetaten etter saken om et påbygg til Bryn Senter.

Mandag skrev Estate Nyheter om Scala Eiendoms frustrasjoner med Plan- og bygningsetaten (PBE). Kjøpesenterselskapet skal sette opp et påbygg til Bryn Senter, men har slitt med å få gjennomslag hos PBE. Først fikk Scala Eiendom avslag på søknaden om en utvidelse av kontor- og helsearealet, et avslag som Statsforvalteren senere mente var mangelfullt begrunnet. Deretter sendte PBE en omgjøringserklæring, som ble avvist den 17. januar i år. Siden omgjøringsbegjæringen ble avvist, sendte Scala Eiendom inn spørsmål om videre fremdrift i saken. Manglende svar gjorde at Scala Eiendom-sjef Hans Jørgen Mørland skrev et brev hvor de beskrev situasjonen som vanskelig og frustrerende og at «den gir en følelse av rettsløshet».

Plan- og bygningsetatene svarte på kritikken med følgende kommentar:

– Vi har gjenopptatt behandlingen av saken etter siste brev fra Statsforvalteren. Nytt vedtak vil bli fattet kort tid etter at vi har mottatt en komplett sak til behandling.

Dette er et svar som Mørland reagerer på.

– Dette er en total logisk salto. Selvsagt er saken komplett. PBE har jo selv behandlet og gitt avslag på saken. Det var jo dette avslaget Statsforvalteren erklærte som feil/grunnløst, og som derfor burde vært ryddet opp i for evigheter siden. PBE kan ikke på den ene siden behandle saken og fatte dårlig begrunnede avslag og på den andre siden plutselig komme opp med at saken nå likevel ikke er komplett. Dette tenderer jo mot det tragikomiske. PBEs svar forsterker derfor bare vår følelse av rettsløshet, og gir et inntrykk av at vår bransjes viktigste myndighetsorgan ikke tar oss som tiltakshaver på alvor.

Powered by Labrador CMS