SAMARBEID: Otto Christian Groth i AFG (t.v.) og Jørgen Stavrum i OBOS står samme om boligbygging i Ski. Foto: AF Gruppen.
SAMARBEID: Otto Christian Groth i AFG (t.v.) og Jørgen Stavrum i OBOS står samme om boligbygging i Ski. Foto: AF Gruppen.

Planlegger boliger på industritomta

OBOS og AF Gruppen skal sammen bygge 200 boliger.

Publisert Sist oppdatert

OBOS Nye hjem og AF Eiendom har kjøpt ei 15 mål stor tomt i Industriveien i Ski kommunen sør for Oslo. I dag står det flere næringsbygg der som skal rives for å gjøre plass til rundt 200 boliger, torg og grøntområder.

– Ski skal transformeres i årene som kommer med flere tusen boliger, skole, barnehager, idrettspark og butikker i bydelen. Dette er et spennende område i utvikling med gangavstand til sentrum og togstasjonen, sier porteføljedirektør Otto Christian Groth i AF Eiendom i en pressemelding.

– Vi har flere prosjekter på gang i Ski, men dette er det første i den kommende bydelen Ski Øst, sier prosjektdirektør Jørgen Stavrum i OBOS Nye Hjem.

LES OGSÅ: Prosjektet til 450 millioner blir minst ett år forsinket

Det er ventet en kraftig befolkningsøkning i Follo. Bydelen Ski Øst kan alene gi plass til rundt 6.000 boliger og er forventet å huse omlag 10.000 mennesker. Kommunens planer for bydelen åpner for bebyggelse fra to til seks etasjer i en struktur. Går alt etter planen kan salget starte i 2024/2025. Det betyr at de første beboerne kan flytte inn 2026.

Selger var Syd-Øst Eiendom AS, J.I.B Holding og Kat Development. Prisen er ikke oppgitt.