DYRT: Dette er OSUs dyreste byggekontrakt noensinne.
DYRT: Dette er OSUs dyreste byggekontrakt noensinne.

Neste byggetrinn koster over en milliard kroner

Dette boligprosjektet er den største byggekontrakten i OSUs historie.

Publisert Sist oppdatert

Oslo S utvikling (OSU) valgte Veidekke til å bygge boligprosjektet Mariakvartalet i Bjørvika.

Prosjektet får 245 leiligheter, samt barnehage Sforretninger, serveringssteder og kulturtilbud på bygulvet. Salgsstart er planlagt i andre kvartal 2023 ifølge en pressemelding.

Mariakvartalet får alt fra store toppleiligheter med egne takhager til små toroms, samt felles takterrasser. Blokkprosjektet skal formes som et kvartal i ulike høyder med elleve oppganger rundt en byhage i midten. Bilene må ned i kjelleren og i gatene rundt hele bygget kommer snøsmelteanlegg som skal gjøre det isfritt helt frem til inngangspartiene.

Den største kontrakten

For tiden foregår det arkeologiske utgravinger på tomta som ligger mellom Kong Håkon 5s gate og Vannkunsten Syd. Byggeoppdraget til 1,037 milliarder kroner før moms blir igangsatt når tilstrekkelig salg er oppnådd.

– Dette er den største byggekontrakten i vår historie. Veidekke er vurdert å ha det beste tilbudet, samtidig er de i stand til å tilfredsstille våre høye krav til kvalitet og bærekraft i prosjektene våre, sier prosjektsjef Jostein Ådalen i OSU.

Selskapet står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten som har vært en knallsuksess. Veidekke har bygget mye i Bjørvika fra før av, blant annet Operaen, Munchmuseet, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda.

Mariakvartalet tegnes av Lund+Slaatto Arkitekter, som også står bak Munch Brygge litt lenger bort i Bjørvika.

Powered by Labrador CMS