Bolig:

MØTEPLASS: Den høyeste bygningen skal markere Vollebekks viktigste møteplass; Vollebekk torg.

OBOS skal bygge stort på Vollebekk

Prosjektet rommer 231 boliger i tillegg til næringsarealer.

Publisert Sist oppdatert

Brobekkveien 50 AS, som eies av OBOS, har på bakgrunn av en gjennomført mulighetsstudie engasjert Arkitektfirma Helen & Hard til å utvikle et skisseprosjekt for to felt sentralt på Vollebekk i Oslo øst.
Tomtearealene for de to feltene er på henholdsvis 5,1 og ca. 2,3 mål.

Nå har arkitektselskapet bedt om forhåndskonferanse byggesak hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for feltene.

– Overordnet skal bebyggelsen følge opp målsettingen om en bymessig og mangfoldig utvikling av Vollebekk-området. Eksisterende kontorbygg og næringsbygg rives, og erstattes med næringsareal med lavere fotavtrykk og bedre plassering mtp kobling til og aktivisering av byrom, skriver Arkitektfirma Helen & Hard i henvendelsen til PBE.

Formålet med boligbebyggelsen er «å skape boliger med høy kvalitet og stor variasjon i type og sammensetting». Den høyeste bygningen skal markere Vollebekks viktigste møteplass; Vollebekk torg.

Den foreløpige arealoversikten viser et bruksareal på 12.683 kvm boligformål og 1.816 kvm næring på felt A1. På felt A2 skisseres det 10.249 kvm bolig og 1.864 kvm. Totalt rommer de to feltene 231 boliger.

I tillegg til den høye bygningen kommer fire lavere bygningsvolumer. Disse skal danne en kvartalsstruktur med et stort felles gårdsrom på to nivåer.

– Oppdeling og terrassering av volumene vil bidra til å dele opp kvartalet, sørge for gode lys- og klimatiske forhold i gårdsrommet, samt gi variasjon til fasadene. Løsningen gir boligene bedre kontakt med gateplanet som er viktig for sosial kontakt og liv gjennom døgnet, heter det i henvendelsen til PBE.

Næringsarealet planlegges i første etasje, og skal bidra til å aktivisere byrommet og gi mulighet til en stor variasjon av formål og leietakere.

Powered by Labrador CMS