Analyse:

POPPE PÅ TOPPEN: Frogner Boligeiendom kjøper hele bygårder, men i Oscars gate 42 eier den tidligere kjendismegleren Petter Andreas Poppe toppleiligheten.
POPPE PÅ TOPPEN: Frogner Boligeiendom kjøper hele bygårder, men i Oscars gate 42 eier den tidligere kjendismegleren Petter Andreas Poppe toppleiligheten.

250 største: Søstrene Mohn håver inn på Frogner-leiligheter (+)

Døtrene til Trond Mohn eier 350 utleieleiligheter i Oslo vest. Og de er på jakt etter enda flere enheter.

Publisert Sist oppdatert

Mens fjorårets liste over Norges 250 største eiendomsselskaper kun omfattet aktører med næringseiendom, har Estate Nyheter i år inkludert utleieboliger. Blant selskapene som er kommet inn på listen etter dette kriteriet, er Frogner Boligeiendom AS.

Selskapet eies av søstrene Christine Mohn Furre og Louise Mohn, som er døtrene til den Bergen-baserte investoren Trond Mohn.

I 2017 skrev Dagens Næringsliv at Trond Mohn hadde overført 17,8 prosent av verdiene i Meteva AS (ca. 2 milliarder kroner) til de to døtrene, og deler av pengene har altså funnet veien til Frogner Boligeiendom AS.

Dette selskapet eier og drifter 350 leiligheter for utleie, hovedsakelig på Frogner. I tillegg kommer ca. 3.000 kvadratmeter næringsarealer i tilknytning til boligeiendommene. Selskapets største eiendom er Bygdøy allé 60.

På forespørsel fra Estate Nyheter forteller Christian Valdem at selskapet skal bli mer aktivt fremover, noe som innebærer flere kjøp.

– Vi er i et par prosesser nå, sier Valdem.

Det er Frogner og Majorstuen som skal være de geografiske satsingsområdene til selskapet. I dag er to av selskapets eiendommer lokalisert ved Holbergs Plass, mens de øvrige er på Frogner.

Valdem opplyser at selskapet kjøper hele bygårder, og ikke enkeltleiligheter. Grunnbokinformasjon fra Kartverket viser imidlertid at Frogner Boligeiendom ikke har kontroll over hele eiendommen Oscars gate 42, hvor selskapet har forretningsadresse. Toppleiligheten der eies av den tidligere kjendismegleren Petter Andreas Poppe, som fremdeles bor der.

Powered by Labrador CMS