MANGE MULIGHETER: Til toppleiligheten medfølger det en takterrasse på over 400 kvadratmeter som «innbyr til mange muligheter for både velvære og selskapeligheter».
MANGE MULIGHETER: Til toppleiligheten medfølger det en takterrasse på over 400 kvadratmeter som «innbyr til mange muligheter for både velvære og selskapeligheter».

Norges nest dyreste leilighet er solgt – men ikke den dyreste

OBOS og Nordr Eiendom har fremdeles tro på at de får 97 millioner kroner for toppleiligheten ved Frognerparken.

Publisert

Fredag skrev Estate Nyheter at boligprosjektet Sommerrokvartalet ble utsolgt i løpet av 3 uker. Den dyreste leiligheten kostet 70 millioner kroner. Prosjektet Sommerokvartalet ved Solli Plass i Oslo rommer totalt 56 leiligheter, og er et samarbeid mellom Aspelin Ramm Eiendom og Strawberry Brothers. Sistnevnte selskap eies av Petter Stordalen og Varner-familien.

Allerede første salgsdag var de to store toppleilighetene til henholdsvis 65 og 70 millioner kroner solgt. Tre uker senere, med hektiske budrunder for å sikre seg en leilighet i det nye kvartalet på Frogner, var alle leilighetene solgt.

Toppleiligheten i high-end-prosjektet Middelthunet ved Frognerparken er den dyreste leiligheten som er for salg i Norge nå. Den ble først lagt ut med en pris på 95 millioner kroner, men siden er prisen satt opp med 2 millioner etter at utbyggerne har økt den innvendige kvaliteten ytterligere.

Leiligheten er på 395 kvadratmeter, og ligger i 12. etasje med panoramautsikt over byen

og Frognerparken. I tillegg kommer en takterrasse på over 400 kvadratmeter som «innbyr til mange muligheter for både velvære og selskapeligheter».

– Vi har hele tiden vært forberedt på at det vil ta lang tid å selge en leilighet til nærmere 100 millioner kroner. Dette er ikke en bolig man selger over telefon; det krever flere prosesser, sier daglig leder Herman Engesgaar i M17 Utvikling, som eies 50/50 av OBOS og Nordr Eiendom (tidligere Veidekke Eiendom).

Han tror leilighetene kommer til å bli solgt, og at det dermed ikke er aktuelt å splitte den opp i to enheter. For øvrig er ca. 70 prosent av de 329 leilighetene i prosjektet solgt.

– Vi er veldig godt fornøyd med salgstallene. Prosjektet er blitt veldig godt mottatt i markedet, sier han.

Hvem er kjøpergruppene?

– Den typiske kjøperen er et voksent til godt voksent par med barn, som har flyttet ut av hjemmet. De ønsker seg en enklere hverdag, og bytter fra villa til leilighet. I tillegg har vi en kjøpergruppe som er litt yngre og som kjøper enten for å bo der selv eller som en investering, svarer Engesgaar.

Powered by Labrador CMS