OVERRASKET: Andreas Martinussen er overrasket over godt boligsalg.

Nordr solgte boliger for 700 mill

Salget i første kvartal har overrasket selskapet positivt i både Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Nordr solgte totalt 121 boliger (89 netto) for 700 millioner kroner (500 millioner netto) i første kvartal 2023. Fordelt på 570 millioner i Norge og 130 millioner i Sverige ifølge en pressemelding.

– Salget overrasket oss positivt i både Norge og Sverige. Til tross for lavere boligsalg enn for ett år siden, så er det godt med kunder. I tillegg må vi konstatere at mange investorer bruker tiden vi er inne i til å kjøpe boliger som er klare for overlevering to år frem i tid, sier konsernsjef Andreas Martinussen.

I de sju største byene

Nordr utvikler boliger i de sju største byene i Norden; Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Stockholm, Gøteborg og Malmø. Totalt har selskapet flere enn 17.000 boliger under utvikling.

– Vi er fornøyde med at salget er tilstrekkelig til at vi når våre mål om byggestart. Samtlige boligprosjekter vi la ut for salg i Norge 4. kvartal allerede har nådd 50 prosent salgsgrad. Det viser at behovet for nye boliger fortsatt er til stede. Det er fortsatt lav konkurranse fra nye prosjekter både i Oslo, Bergen og Trondheim. Nå ser vi frem til å legge ut 350 nye boliger i 2. kvartal, påpeker Martinussen blant annet.

Av de solgte boligene er 94 i Norge og 27 i Sverige

Blir billigere å bygge

– I tillegg har vi en gjeng dedikerte ansatte som jobber hardt for å få prosjekter i markedet og for å selge boliger tross motvind. Vi ser klare tegn til at det blir billigere å bygge framover, men er innstilt på at boligmarkedet ikke vil løfte seg før mot slutten av året, sier Martinussen.

Antallet boliger i produksjon holder seg stabilt og var 2.905 ved kvartalsslutt, mot 2.938 ved utgangen av fjerde kvartal 2022. Nordrs andel var 2.303 boliger.

Nordr startet bygging av 176 boliger i første kvartal 2023, mot 53 i samme kvartal 2022. Salgsgraden for boliger i produksjon var 72 prosent ved kvartalsslutt.

Powered by Labrador CMS