STØRTS: Administrerende direktør Andreas Martinussen har tatt Nordr til nye høyder.
STØRTS: Administrerende direktør Andreas Martinussen har tatt Nordr til nye høyder.

Nordr: – Det er mulig å lykkes i et krevende marked

Boligutvikleren har seilt opp som Oslos største boligutvikler første halvår.

Publisert Sist oppdatert

Totalt solgte Nordr-konsernet 343 boliger (254 netto) for 1,8 milliarder kroner i første halvår 2023 ifølge en pressemelding.

– Vi gleder oss også over at vi har tatt betydelige markedsandeler og per første halvår er den boligutvikleren som har solgt flest boliger i Oslo. Både på Løren og spesielt på Grønnvollkvartalet på Helsfyr har vi solgt svært bra hele våren, sier administrerende direktør Andreas Martinussen.

Og fortsetter:

– Det har også vært god aktivitet gjennom hele sommeren og salget ser ut til å holde seg oppe med i snitt ett salg hver dag. Det er fortsatt slik at bremsen i våre prosjekter lar vente på seg, poengterer han.

Nordisk aktør

Nordr utvikler boliger i de sju største byene i Norden; Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Stockholm, Gøteborg og Malmø. Totalt har selskapet flere enn 17.000 boliger under utvikling.

– Vårt sterke salg i svakt markedet er et konkret resultat av den strategien vi har vært tro mot de seneste 10 årene, med vekt på store og kompliserte prosjekter i de største vekstområdene i Norge og Sverige. De altoverskyggende trendene er at folk forsetter å trekkes mot de store byene og underdekningen av boliger forblir stor i disse områdene, sier Martinussen.

Samtlige prosjekter selskapet startet salget av i 4. kvartal 2022 har allerede nådd 50 prosent salgsgrad. Dette er ifølge Martinussen resultatet av en robust strategi over lang tid.

– Behovet for boliger fortsatt er til stede. Investorsegmentet har vært aktive gjennom hele våre og sommeren, så det er tydelig at boliger som blir ferdigstilt fra 2025 oppleves som attraktive investeringsobjekter. Det er med andre ord en tydelig forventning om at boligprisene på sikt skal opp, sier han.

Ved slutten av andre kvartal var deres antall boliger i produksjon 2.730 (2.148 netto) ved, mot 2.905 (2.303 netto) ved utgangen av første kvartal.

Nordr startet bygging av 325 boliger i første halvår hvorav 190 i Norge og 135 i Sverige. Salgsgraden for boliger i produksjon var 76 prosent.

Tabellen under viser boligsalget i Oslo første halvår. Kilde: Econ nye boliger.

Powered by Labrador CMS