FAST KONTRAKT: Statsminister Jonas Gahr Støre var på plass under åpningen av Møller Medvinds nye bygg. Her har Daniel Presterud akkurat sikret seg fast arbeidskontrakt gjennom Møllers satsing.

I medvind etter 100 mill. i investeringer

Møllers arbeidslivssatsing Møller Medvind er i gang i stor skala etter at Møller Eiendom har brukt 100 mill. på oppgradering av eiendommen Alfasetveien 11.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst ble det klart at Møller Eiendom skulle investere 100 millioner kroner i Alfasetveien 11 og det som skulle bli Norges største inkluderingsarena. Møller Medvind ble etablert i en del av bygget allerede i 2018 i det som da var midlertidige lokaler. Konseptet handler om å rekruttere unge mennesker fra Nav som tidligere ikke har fått den sjansen de fortjener. I går åpnet Møller Medvind Arena i bygget, og nå tas alle de drøye 13.000 kvadratmeterne i bruk.

Åpningen ble markert med signering av arbeidskontrakt nummer 59.

– Ingen er tjent med at unge mennesker står utenfor arbeidslivet. Møller Medvind har en ambisjon om å få enda flere unge ut i faste jobber og vekk fra utenforskap, og de har oppnådd mye på relativt kort tid. Nå legger vi inn et ekstra gir, slik at vi kan bidra til at enda flere kommer i jobb, sier Øyvind Schage Førde i Aars som er eierselskapet bak Møller Medvind.

– Med flere selskaper under samme tak kan vi få til et fellesskap som inspireres av Møller Medvinds metode for inkludering, og vi kan lære og samarbeide på tvers. Dette kan bli en viktig arena for å skape enda flere fulle, faste stillinger, sier daglig leder Bjørn Erik Tangen i Medvind Utvikling.

– Dette har vært en ambisiøs fellessatsing fra flere selskaper i Møller-familien og investeringer i fasade, solceller og tekniske anlegg har løftet eiendommen til et bærekraftig sted å jobbe. Vi er stolte over at Medvind-metoden videreføres i andre funksjoner, og ikke minst at hele eiendommen nå tas i bruk sier administrerende direktør i Møller Eiendom Andreas Jul Røsjø.

Med statsminister Jonas Gahr Støre og topper fra LO og NHO til stede, fikk Daniel Presterud (19) arbeidskontrakt i Møller Medvind. Han er den 59. som har fått fast jobb gjennom satsingen.

– Bare et fåtall av våre medarbeidere har fullført skolen, eller har annen utdannelse. Gjennom Møller Medvind har de fått grundig opplæring og selskapet er i dag blant Norges beste innen bilpleie, sier daglig leder Bjørn Erik Tangen i Medvind Utvikling, og legger til:

– Målet er at de som har begynt sin yrkeskarriere i Alfasetveien senere går videre til jobber andre steder. Det er helt i tråd med intensjonene om å gjøre unge mennesker selvstendige gjennom å gi de solid, kompetanse og faglig utvikling. Slik kan Møller Medvind fungere som en døråpner til arbeidslivet.

Powered by Labrador CMS