LEVERTE: Peter Totland i Sirken fikk oppdraget med å sørge for at materialer i Sven Haugsgate 13 i Drammen endte opp i gjenbruk.

Full klaff for gjenbruksprosjekt

Møller Eiendom hyret inn Sirken for å få gjenbrukt så mye som mulig i Sven Haugsgate 13 i Drammen i annenhåndsmarkedet. Resultatet ga 700.000 kroner i omsetning og 67 tonn stålavfall spart for miljøet.

Publisert Sist oppdatert

Det innsparte stålavfallet utgjør ca. 89.000 CO2-ekvivalenter (målt i tonn), tilsvarende 773 flyreiser tur/retur Oslo-Trondheim.

– Vårt oppdrag var enkelt. Alt som står inne i bygningen skal bort. Prøv å omsett mest mulig til gjenbruk, sier COO Peter Totland i Sirken om samarbeidet med Møller Eiendom.

Da var Svend Haugsgate 13 fylt til randen med lagerreoler, sammen med tilhørende trucker.

– Et slikt prosjekt med slike volum tvang oss til å tenke kreativt. Skulle man delt opp elefanten og solgt del for del ville vi holdt på ut 2023. Det ville ikke vært lønnsomt for noen parter. Derfor bestemte vi oss for å kartlegge andrehåndsmarkedet innenfor produktgruppen i Norge, gjorde en proaktiv salgsjobb mot disse og gjennomførte en lukket auksjonsrunde, påpeker Totland.

I tillegg til innredningen skulle oppstartsfirmaet Sirken også prøve å omsette noen smalgangstrucker.

– Utfordringen med dette er at smalgangslager i Norge er på vei ut og i tillegg bestilles disse truckene ofte ut ifra mål på bygningene. Alle vi pratet med i Norge mente dette var avfall og ikke omsettbar. Resultatet ble eksport til Tyskland der bruktmarkedet ser større verdi og muligheter, fortsetter Totland.

Møller Eiendom er storfornøyde med resultatet av arbeidet Sirken har gjennomført.

– Vi kom i kontakt med Sirken i 2021, og de imponerte oss med sin kommersielle orientering og verdidrevne oppstartsidé – gjenbrukskonseptet Sirken. Det var derfor enkelt å ringe Sirken for å engasjere dem i gjenbruk av lagerinnredning. Vi har ikke angret et sekund, og vi vil berømme selskapet for gode resultater og en smidig prosess for oss som oppdragsgiver, uttaler Isak Oksvold, direktør for miljø- og bærekraft i Møller Eiendom.

Powered by Labrador CMS