RUN TO THE HILLS: Håvard Skogvoll skal løpe syv halvmaraton i år.

Min lørdag med Håvard Skogvoll: Drar med seg familien på metallkonserter

Tusenfryd og konserter med Iron Maiden og Judas Priest. Advokat og partner Håvard Skogvoll i CLP sørger for at barna får med seg lek og kultur når mulighetene byr seg. 

Publisert Sist oppdatert

– Hva gjør du på lørdag?

– Nå på lørdag blir det en drømmedag på Tusenfryd med tre egne barn og to ekstra. Håper de skjerper seg og tør prøve de heftigste attraksjonene. Men er fornøyd så lenge jeg klarer å holde styr på dem.

– Hva er din lidenskap?

– Lidenskap er et pompøst ord nordlendinger aldri bruker så jeg har ingen. Treningsaktivitetene og halvmaratonene som registreres på Strava er mer lidelse enn lidenskap, men det gir litt glede å se at det går rett vei. Har vel syv halvmaratoner i år. Gleder meg mer over et par metal-konserter i juni. Den første er med Bruce Dickinson & The House Band of Hell på Rockefeller. Det er en turné som har fått meget gode anmeldelser. Sist jeg så Bruce Dickinson solo var på John Dee i august 1998. En annerledes opplevelse enn når han fronter Iron Maiden. Har fått med meg 9-10 konserter med Maiden. Den i Bergen i fjor sommer var en av de bedre. Den andre konserten i juni er Judas Priest som skal spille på Tons of Rock på Ekebergsletta. Da blir sønnen min på 9 også med. Familien har blitt dratt med på noen konserter og de ser ut til å takle det fint.

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste?

– Nå består livet mitt stort sett av familie og jobb og det er uten tvil der jeg er mest og veldig ofte lykkelig. Ut over det må det bli et hyggelig sjøslag med kompiser. Er generelt lett å glede.

– Hva er det villeste du har gjort?

– Det må uten tvil være å vokse opp i en stor familie på gården Skogvoll hjemme på Strøksnes i Nordland. Ble født der en kald og mørk vinternatt for over 52 år siden. Et lite men stort sted uten veiforbindelse og da med 130-140 innbyggere. Tohjulstraktorer og småbåter dominerte som fremkomstmiddel. Det er neppe så mange som kan huske første gang de så to biler møtes på en vei. Det gjør jeg og jeg kan peke nøyaktig hvor det skjedde. Storsamfunnet var bare representert med en liten skole hvor det gikk 14-15 elever. Et eventyr uten like. Ingen organiserte aktiviteter så alt måtte man finne på selv. Frihet uten ansvar. Det gikk stort sett bra og det er på det rene at man blir preget av det. Alltid en glede å komme tilbake dit.

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Kastet bort én time på MoMA i New York for noen år siden. Både jeg og kona holder det som noe av det mest kjedelige vi har vært utsatt for. Samme opplevelsen hadde jeg på Uffizi i Firenze. Det gir meg ingen verdens ting, Men det skyldes helt klart at jeg ikke har peiling. Var på noe som vel måtte være et slags nasjonalmuseum i Moskva for mange år siden og hadde med en guide som kunne forklare maleriene vi så på. Det var mye bedre. Man kan ikke kritisere kunsten når man er idiot. Har noen favoritter på veggene hjemme (Knut Thorstensen, Mikkel McAlinden og Tor Arne Moen). Musikk og litteratur er vel også kunst? Er en notorisk lesehest og hører uforholdsmessig mye på musikk. Plager også gjerne omgivelsene mine både med musikken og funfacts om den.

– Hva med vin?

– En miks av lav kompetanse, høy drikkeglede og ukritisk bruk av polets nettbutikk. Har alt for mye vin liggende som jeg ikke klarer å bli av med. Har kjøpt en tønne whisky fra destilleriet på Myken sammen med noen kolleger. Den tappes nå. Glede fra nord.

– Favorittrestaurant?

Vanskelig å velge her. Liker det helst enkelt og rett fram og gjerne italiensk i Italia, men Tantris i München er en jeg ofte ønsker meg tilbake til.

– Hva er din guilty pleasure?

– Kjenner ikke på skyld knyttet til noen av gledene mine. Trekkspill og jodling burde jeg sikkert skamme meg over, men ikke et snev skyld der heller.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå? Ja/ nei? Hvorfor?

Nei, for mye styr og for tiden tvilsom oppside sammenlignet med alternativene. Barna mine er nok sikkert med god grunn uenige i denne feilvurderingen når de leser dette om 10 år. Mer umiddelbar glede i å spare i forskjellige fond, selv om gjelden dominerer i nettbanken. Er mest opptatt av å bli kvitt den. Nei, dere burde ha avsluttet dette med et mer interessant spørsmål.

Powered by Labrador CMS