Bolig:

STOR TOMT: Tomten sett fra dronefoto.

Skal bygge opp mot 600 boliger i Ytre Enebakk

Miliarium Bolig, Smart Village, Nor Boligpartner og Norlandia har gått sammen om prosjektet Månetoppen, som er beliggende drøyt 30 minutter med bil fra Oslo.

Publisert

3 mil sørøst for Oslo ligger Enebakk kommune. Dette er en landbrukskommune med Oslo, Ski, Spydeberg, Hobøl, Lørenskog og Rælingen som nærmeste naboer. Av kommunens areal på 232 kvadratkilometer, utgjør bare 4-5 prosent bebyggelse.

– Med ca. 11.000 innbyggere er vi ikke akkurat «trangbodde», skriver Enebakk kommune på sin hjemmeside.

Ble invitert inn

Det er i denne kommunen, nærmere bestemt i Ytre Enebakk, at Miliarium Bolig, Smart Village, Nor Boligpartner og Norlandia har gått sammen om prosjektet Månetoppen. Bakgrunnen er at Smart Village og Nor Boligpartner over lengre tid hadde jobbet med utvikling av eiendommen, og de ønsket å få med seg en partner som kunne videreutvikle prosjektet.

– Vi ble invitert til å bli med på prosjektet, og likte både samarbeidskonstellasjonen, beliggenheten og prosjektet i sin helhet. Vi har god erfaring med større boligprosjekter der vi kan bidra til bærekraftig steds- og byutvikling ved å skape gode hjem og nabolag, sier prosjektutvikler Olav J. Walthinsen i Miliarium Bolig.

Adolfsen Gruppen har 45 prosent

Miliarium Bolig og Norlandia er begge en del av Adolfsen gruppen.

– Vi i Miliarium Bolig vil bidra med kompetanse innen konseptutvikling og gjennomføring, Norlandia vil kunne bidra med sin tunge kompetanse på barnehager og har som mål å utvikle en unik barnehage for dette prosjektet, forteller Walthinsen. Adolfsen Gruppen ved Miliarium Bolig og Norlandia kontrollerer 45 prosent av prosjektet, og har det operasjonelle ansvaret. Det innebærer at de har prosjektledelse, salg- og markedsledelse og styreledelse. Smart Village kontrollerer 45 prosent og Nor Boligpartner de resterende 10 prosentene.

– I våre øyne er dette en sterk konstellasjon med mye kompletterende kompetanse, som gjør at vi har alle forutsetninger for å lykkes med et prosjekt av denne kompleksiteten, sier Walthinsen.

Fantastisk utsikt

Hvorfor har dere tro på dette prosjektet?

– Over lengre tid har markedet vært sterkt i områdene rundt Oslo, og dette er en utvikling vi tror vil vedvare i årene som kommer. Ytre Enebakk ligger drøyt 30 minutter med bil fra Oslo, og byr på flere kvaliteter som andre byer ikke kan måle seg med. I tillegg til dette er tomten i seg selv helt spesiell. Det er fantastisk utsikt vestover mot Vågvann, som er omkranset av skoglandskap. Det er gode solforhold, og med Østmarka i bakgården er mulighetene for rekreasjon i særklasse, svarer han.

Tror på befolkningsvekst

I de første byggetrinnene ser utbyggerne på småbarnsfamilier og voksne par – både med og uten barn – som naturlige målgrupper.

– Etter hvert som vi beveger oss innover i feltet, vil det bli mer og mer naturlig at også eldre er en av målgruppene. Ser man bort fra den demografiske segmenteringen, vil aktive mennesker som trives med naturen tett på hjemmet være en sentral målgruppe gjennom hele prosjektets levetid, sier han.

Hvordan tror du at Enebakk vil utvikle seg de neste 5-10 årene?

– Vi har stor tro på utviklingen i Enebakk kommune i årene som kommer og at det blir en god befolkningsvekst. Prisnivået sentralt i Oslo gjør at flere ønsker seg ut i randsonen av storbyen for å få større plass, tettere på naturen.

Tre tettsteder

I dag er kommunen fordelt på tre tettsteder; Ytre Enebakk, Flateby og Kirkebygda. Walthinsen tror at Månetoppen vil danne grunnlaget for at Ytre Enebakk blir kommunens satsningsområde i årene som kommer. Han tror også at prosjektet vil bidra til å sette Ytre Enebakk på kartet for mange boligkjøpere fra både Oslo, Ski og omegn.

KVALITETER: – Ytre Enebakk byr på flere kvaliteter som andre byer ikke kan måle seg med, mener prosjektutvikler Olav J. Walthinsen i Miliarium Bolig.

Hva anser du som en realistisk tidshorisont for dette prosjektet?

– Dette er et komplekst prosjekt med mye infrastruktur som må på plass før boligbyggingen kan gå i gang. Så snart vi kommer i gang med salget, er det markedet som avgjør hvor lang tid det vil ta å selge ut et slikt prosjekt, og på den måten er det i praksis markedet som avgjør tidshorisonten. Vi regner med at prosjektet vil vare i over 10 år før siste boligenhet overleveres nøkkelferdig, sier han.

Salgsstart sommeren 2022

På prosjektsiden til Månetoppen skisseres det salgsstart sommeren 2022 og byggestart høsten samme år. Estimert overtakelse for de første boenhetene er våren 2024. Prosjektet blir promovert som «Nye hjem i et inkluderende nabolag – tett på utelivet».

– Ønsker du å leve med naturens frihet i et nabolag med bærekraftige løsninger og moderne arkitektur? Drømmer du om å trekke ut fra byens pulserende tempo, hjem til en delikat bolig med fantastisk utsikt, omkranset av oppfriskende skogluft? Ser du etter et sted der hjemmekontoret omfavnes av frisk natur? spør utbyggerne på prosjektsiden.

På Månetoppen i Ytre Enebakk, skal de oppføre «lune, pustende hjem, omkranset av grønne, bilfrie tun og vakker vill Østmarkskog, heter det på prosjektsiden».

Spennende uteområder

Over tid skal de bygge moderne rekkehus, tomannsboliger og leiligheter, i ulike størrelser med planer om nabolagsbarnehage og flotte lekeområder for de minste.

– Dette blir et område som i løpet av nær fremtid utfolder et rikt mangfold av hjem, med spennende uteområder som ivaretar naturen, nærmiljøet og lokalkulturen. Beliggenheten befinner seg i nærhet til et lite sentrum med alt man trenger i hverdagen; skoler, butikker, treningssentre, turløyper, barnehager og badeplasser.

Tett på naturen

Anders Borgen i Attentus Eiendomsmegling, som er megler i prosjektet Månetoppen, sier at det er et sterkt og voksende marked i Enebakk.

– Det er flere som vil flytte ut av Oslo og komme tett på naturen. Mange opplever pendleravstanden som kurant. Boligkjøpere får ekstremt mye mer for pengene i Enebakk enn i Oslo og Ski, sier Borgen.

For de friluftinteresserte viser han også til at Enebakk er overraskende snøsikkert.

I tillegg har innbyggerne alt det de trenger i hverdagen i kommunen, inklusive Vågensenteret, som ble etablert i Ytre Enebakk i 1986, og som senere er utvidet. Utover dette er det bare 17 minutter med bil til Ski Storsenter, med over 140 butikker og spisesteder samt kino, bowling, bibliotek, helsesenter og hotell.

Powered by Labrador CMS